«Μυστηριώδη» προσάραξη πλοίου έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου

Ηράκλειο
«Μυστηριώδη» προσάραξη πλοίου έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση αποκόλλησης πλοίου στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκε τις τελευταίες ώρες το λιμενικό σώμα στο Ηράκλειο μετά τη... μυστηριώδη προσάραξη πλοίου στα αβαθή έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Πρόκειται για πλοίο μεταφοράς απορριμμάτων το οποίο άγνωστο πως βρέθηκε αντί για το λιμάνι στην ακτή μπροστά από την περιοχή του Καράβολα και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, με βάθος που δεν ξεπερνάει τα 9 - 10 μέτρα.

Το βράδυ της Παρασκευής έκπληκτοι περαστικοί από την παραλιακή λεωφόρο έβλεπαν ένα ρυμουλκό να προσπαθεί να  το σύρει μάταια προς τα ανοικτά, χωρίς αρχικά να διαφαίνεται παρέμβαση είτε ενημέρωση των λιμενικών αρχών.

Ακολούθησε γιγαντιαία κινητοποίηση του λιμενικού, παρουσία και της πυροσβεστικής με το σκάφος "Μακεδονία ", ενώ τρία ρυμουλκά λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ξεκίνησαν εκ νέου προσπάθεια να το αποκολλήσουν, η οποία και τελικά ολοκληρώθηκε λίγες ώρες αργότερα και το πλοίο αφού αποκολλήθηκε, αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση από την προσάραξη του τάνκερ, που μεταφέρει 150.000 κυβικά μεθάνιο .Το «GASLOG SARATOGA», με σημαία Βερμούδων, είχε αναχωρήσει από το Χιούστον με προορισμό το λιμάνι Αλί Αγά της Τουρκίας, με ενδιάμεσο σταθμό το Ηράκλειο. Εχει 31 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και 10 Έλληνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News