Εργασίες στο πάρκο Γεωργιάδη με... φόντο την κλούβα των ΜΑΤ

Ηράκλειο
Εργασίες στο πάρκο Γεωργιάδη με... φόντο την κλούβα των ΜΑΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπιασαν δουλειά τα μηχανήματα μετά τα επεισόδια

Με την παρουσία μιας κλούβας των ΜΑΤ και αστυνομικής δύναμης, συνεχίστηκαν σήμερα για δεύτερη μέρα οι εργασίες για την ανάπλαση του πάρκου Γεωργιάδη.

Τα μηχανήματα έπιασαν δουλειά και πραγματοποίησαν εργασίες υπό το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας.

Προχωρούν οι εργασίες παρά τις αντιδράσεις

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ.Αναστασάκη: «έχει κλείσει πάνω από 50% του πάρκου και προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης και αντικατάστασης υλικών επιστρώσεων, κατασκευή νέων κρασπέδων, δημιουργία αυτοματοποιημένου αρδευτικού και οι φυτεύσεις. Παράλληλα θα τοποθετηθούν νέα παγκάκια και αστικός εξοπλισμός».

Ωστόσο οι «Φυλές του πάρκου» έχουν επισημάνει ότι: «η δημοτική αρχή δεν δείχνει διάθεση να αποσύρει την αντιπεριβαλλοντική και αντικοινωνική μελέτη εφαρμογής και συνεχίζει με το δεύτερο κατά σειρά εργολάβο του διαγωνισμού για το πάρκο» καλώντας τον ανάδοχο να αποσυρθεί.

Οι πρώτες εργασίες του αναδόχου αφορούσαν στην κατασκευή της εργοταξιακής περίφραξης και στην εκτέλεση εργασιών στο  πρώτο τμήμα του πάρκου το οποίο περικλείεται από τις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Δημοκρατίας έως το μνημείο της Μάχης Κρήτης και εσωτερικά από το Μνημείο της Μάχης Κρήτης έως και την πλατεία που βρίσκεται το αναψυκτήριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News