Ηράκλειο

ΜΑΤ και ένταση για την έναρξη εργασιών στο πάρκο Γεωργιάδη

Πολεμικό κλίμα για την έναρξη εργασιών στο πάρκο Γεωργιάδη

Η έναρξη των εργασιών στο πάρκο Γεωργιάδη – μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 26 πολίτες- σηματοδότησε νέα ένταση το πρωί της Πέμπτης στο χώρο.

Τα μηχανήματα έφτασαν στο σημείο για να ξεκινήσουν οι εργασίες, αλλά εκεί περίμεναν διαμαρτυρόμενοι με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Τα ΜΑΤ συγκρούστηκαν με τους διαμαρτυρόμενους και στο σημείο επικράτησε για λίγο πανδαιμόνιο καθώς οι "Φυλές του πάρκου" εμφανίζονταν ανυποχώρητες. 

Στην προηγούμενη απόπειρα να ξεκινήσουν τα έργα δεν αποφεύχθηκαν τα επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και τις «Φυλές του πάρκου». Ωστόσο σήμερα οι εργασίες ξεκίνησαν κανονικά με τη διακριτικά παρουσία αστυνομικής δύναμης. 

Δήμος Ηρακλείου: Δεν θα κοπεί δέντρο

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Ηρακλείου: «Σε πρώτη φάση ο ανάδοχος θα προβεί στην κατασκευή της εργοταξιακής περίφραξης και στην εκτέλεση εργασιών στο  πρώτο τμήμα του πάρκου το οποίο περικλείεται από τις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Δημοκρατίας έως το μνημείο της Μάχης Κρήτης και εσωτερικά από το Μνημείο της Μάχης Κρήτης έως και την πλατεία που βρίσκεται το αναψυκτήριο».  

Όπως υποστηρίζεται τα νεκρά δέντρα η αφαίρεση προβλεπόταν στην μελέτη η οποία εκπονήθηκε το 2016 έχουν ήδη αφαιρεθεί και δεν χρήζει απομάκρυνσης κανένα άλλο δέντρο σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση του πάρκου.

Φυλές του πάρκου: να αποχωρήσει ο εργολάβος

Σύμφωνα με τις «Φυλές του πάρκου»: «Η δημοτική αρχή παρόλα αυτά δεν δείχνει διάθεση να αποσύρει την αντιπεριβαλλοντική και αντικοινωνική μελέτη εφαρμογής και συνεχίζει την προβλεπόμενη διαδικασία καλώντας το δεύτερο κατά σειρά εργολάβο του διαγωνισμού για το πάρκο. Εμείς από την πλευρά μας συμβουλεύουμε το νέο υποψήφιο εργολάβο "αναβάθμισης" να φερθεί εξίσου έξυπνα όσο ο συνάδελφος του που μόλις αποχώρησε, για να μην καταγραφεί στην ιστορία της πόλης μας ως αυτός που προσπάθησε να συντελέσει ένα τέτοιο περιβαλλοντικό έγκλημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια