Συνελήφθη από το Λιμενικό την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του

Ηράκλειο
Συνελήφθη από το Λιμενικό την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2.012 παράνομα πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού θα διακινούσε στην αγορά

Στα «πράσα» πιάστηκε σήμερα το πρωί ένας 61χρονος ημεδαπός, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του…

Και αυτό γιατί, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών και των συντονισμένων ενεργειών στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ο 61χρονος εντοπίστηκε να βγαίνει από το σπίτι του, το οποίο χρησιμοποιεί και ως αποθήκη, και να τοποθετεί στο δίκυκλό του 25 πακέτα τσιγάρα και δεκατέσσερις 14 συσκευασίες καπνού (των 50gr), τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Έπειτα, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου Τελωνείου Ηρακλείου και με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης καπνικών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι και αποθήκη του 61χρονου.

Εκεί, οι άνδρες των Αρχών βρήκαν και κατέσχεσαν, επιπλέον, 1.780 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 193 συσκευασίες καπνού (των 50gr), τα οποία επίσης δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σύμφωνα με λογιστικά στοιχεία Τελωνείου Ηρακλείου, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των €10,128.

Ενώ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα προαναφερθέντα παράνομα καπνικά προϊόντα, το δίκυκλο όχημα καθώς και το χρηματικό ποσό 570 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μόλις 2 ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, ένας ακόμη άνδρας συνελήφθη στο Λιμάνι του Ηρακλείου για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News