Creta Maris: Διακοπή στη δίκη για τους ληστές με τα «καλάσνικοφ»

Ηράκλειο
Creta Maris: Διακοπή στη δίκη για τους ληστές με τα «καλάσνικοφ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι απολογίες για την αιματηρή ληστεία

Με καταθέσεις των μαρτύρων του κατηγορητηρίου ξεκίνησε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η δίκη -σε δεύτερο βαθμό- για τη σειρά ένοπλων ληστειών που είχαν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2015.

Κατηγορούμενοι είναι ένας Κρητικός 32 ετών, ένας 36χρονος Αρμένιος, καθώς και μια γυναίκα αλλοδαπής υπηκοότητας.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει στον 36χρονο ποινή κάθειρξης 105 ετών και 6 μηνών, ενώ στον 32χρονο επιβλήθηκε ποινή 89 ετών και 5 μηνών. Εκτιτέα ποινή κάθειρξης και για τους δύο είναι τα 25 έτη.

Εξάλλου, η κατηγορούμενη γυναίκα είχε καταδικαστεί για την πλημμεληματική πράξη της υπόθαλψης εγκληματία σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Σήμερα κατέθεσαν παθόντες από τη δράση των ληστών (π.χ. ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων  που είχαν μπει στο «στόχαστρο» των ληστών), καθώς και αστυνομικοί που πήραν μέρος στην αιματηρή επιχείρηση σύλληψης των τριών ανδρών που επιχείρησαν να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο στο ξενοδοχείο Creta Maris, στις 12 Ιουνίου του 2015.

Όπως ειπώθηκε από αστυνομικούς που εξετάστηκαν σήμερα από το δικαστήριο, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αντίκρισαν τους ληστές, την ώρα που εξέρχονταν από το κοσμηματοπωλείο, βλέποντας ότι οι δύο εξ αυτών, κρατούν καλάσνικοφ.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, στη θέα των πολεμικών όπλων, αλλά και στο άκουσμα πυροβολισμού που φέρεται να έπεσε από το πιστόλι που κρατούσε ο 36χρονος, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον των ληστών καθώς θεώρησαν ότι βρίσκονταν σε καθεστώς άμυνας.

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων του κατηγορητηρίου, διαβάστηκαν από την Έδρα τα αναγνωστέα έγγραφα της υπόθεσης.

Κατόπιν, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι ο τρίτος άνδρας που είχε πάρει μέρος στη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στο Creta Maris, δεν κάθεται στο εδώλιο.

Πρόκειται για έναν ημεδαπό άνδρα, ο οποίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα στο κεφάλι από τα πυρά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχει ανασταλεί η ποινική διαδικασία για τον εν λόγω άνδρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News