Πιάστηκε στα «πράσα» με τις κούτες που του έφεραν μπελά

Ηράκλειο
Πιάστηκε στα «πράσα» με τις κούτες που του έφεραν μπελά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο λιμάνι του Ηρακλείου πιάστηκε ο 65χρονος που ήθελε να διοχετεύσει στην αγορά 1.042 πακέτα παράνομων τσιγάρων και 410 συσκευασίες λαθραίου καπνού

Πάνω από 1.000 πακέτα παράνομων τσιγάρων και 410 συσκευασίες λαθραίου καπνού ήθελε - με την… υποστήριξη και μίας γυναίκας - να διοχετεύσει στην αγορά του Ηρακλείου.

Όλα συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν ένας άνδρας, ηλικίας 65 ετών, συνελήφθη στο Λιμάνι του Ηρακλείου, λίγο μετά την αποβίβασή του από πλοίο της γραμμής.

Συγκεκριμένα, ο 65χρονος ημεδαπός πιάστηκε στα «πράσα» από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, την ώρα που τοποθετούσε 3 χαρτοκιβώτια από το πλοίο σε σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο που βρισκόταν στο λιμάνι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, τα χαρτοκιβώτια περιείχαν 750 πακέτα τσιγάρων και 150 συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στο σύνολό τους στερούνταν τελωνειακού ελέγχου, καθώς δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Μάλιστα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι, ιδιοκτησίας μίας 52χρονης ημεδαπής, στο οποίο διέμενε προσωρινά ο 65χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 292 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 260 λαθραίες συσκευασίες καπνού των 50γρ. έκαστη, 08 πλήρη φυσίγγια των 38mm και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ.

Σύμφωνα με λογιστικά στοιχεία του Τελωνείου Ηρακλείου, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων από τα λαθραία καπνικά προϊόντα ανέρχεται στο ποσό των 9.297,87 ευρώ.

Η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή στελεχών του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Ηρακλείου, καθώς και με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης καπνικών προϊόντων.

Την προανάκριση ανέλαβε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ τα καπνικά προϊόντα και το Ι.Χ.Ε. όχημα παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News