Ηράκλειο

Τηλεοπτικό σποτ 23.994€ με απευθείας ανάθεση για τη Βικελαία

Πως έγινε η απευθείας ανάθεση του έργου που αφορά στην ιστορία της Βικελαίας

Μετά το περιβόητο DVD που πληρώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου προς την εταιρεία παραγωγής, αλλά δεν παρήχθη ποτέ αφού ουδέποτε βιντεοσκοπήθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του δημοτικού φεστιβάλ, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αριστέα Πλεύρη, προχώρησε πριν από λίγες ημέρες σε ακόμη μια ανάθεση για παραγωγή σποτ! Και το ενδιαφέρον είναι ότι η ανάθεση είναι απευθείας... και με κόστος 23.994 ευρώ!

Απευθείας ανάθεση σημαίνει ότι, χωρίς διαγωνισμό και χωρίς να δίνεται η ευκαιρία, ο εκάστοτε αντιδήμαρχος - χωρίς αυτό να νοείται ως κάτι μεμπτό ως προς τη νομιμότητα - αναθέτει την εργασία σε εταιρεία ή σκηνοθέτη της επιλογής του. Το εντυπωσιακό είναι ότι το συνολικό ποσό φτάνει τα 23.994 ευρώ, γεγονός που προκαλεί απορία για τη νομιμότητα της απευθείας ανάθεσης, όμως το καθαρό ποσό, χωρίς τον ΦΠΑ δηλαδή, ανέρχεται σε 19.350 ευρώ, δηλαδή οριακά κάτω των 20.000 ευρώ, ποσό μέχρι του οποίου επιτρέπεται η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης! Σε διαφορετική περίπτωση, αν το καθαρό ποσό, δηλαδή χωρίς τον ΦΠΑ, υπερέβαινε τα 20.000 ευρώ, θα έπρεπε να διεξαχθεί διαγωνιστική διαδικασία.

Η ανάθεση αφορά στην παραγωγή τηλεοπτικού σποτ διάρκειας 10 λεπτών, με την τεχνολογία του 3D/2D animation, με την ιστορία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η ανάθεση έγινε από την κ. Πλεύρη στην εταιρεία Indigo View Production. Μάλιστα, ο ανάδοχος για την καλή εκτέλεση της σύμβασης προσκόμισε εγγυητική επιστολή 967,5 ευρώ.

Σύμφωνα με το συμφωνητικό που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”, «οι εργασίες για την παραγωγή του τηλεοπτικού σποτ θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του αναδόχου. Η παρουσίαση της Βιβλιοθήκης θα γίνει με ένα ευφάνταστο τρόπο, ώστε να κεντρίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Θα παρουσιάζει τη Βιβλιοθήκη με έναν τρόπο που θα καλύπτει όλες τις ηλικίες, από ένα cartoon παρουσιαστή, που θα μεταφέρει στον μαγικό κόσμο των βιβλίων και θα δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ιστορία της Βικελαίας Βιβλιοθήκης. Το πληροφοριακό υλικό για τη συγγραφή του σεναρίου θα παραδοθεί από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη. Το τελικό προϊόν θα είναι ένα τηλεοπτικό βίντεο διάρκειας 10 λεπτών με τεχνολογία του 3D/2D animation».
Η παραγωγή του σποτ θα πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών.

Απευθείας ανάθεση και για τα κυκλοφοριακά

Με πανομοιότυπο τρόπο ανατέθηκε και από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη, έναντι 14.818 ευρώ με ΦΠΑ, η παροχή υπηρεσιών συμβούλου για «θέματα υποστήριξης της υπηρεσίας στη συλλογή, κωδικοποίηση και διασύνδεση δεδομένων κυκλοφοριακού χαρακτήρα» στον πολιτικό μηχανικό ΤΕ με αρχικά Κ.Μ. Βάσει του έργου που ανατέθηκε, ο εν λόγω πολιτικός μηχανικός καλείται να προχωρήσει σε: α) ανάπτυξη μεθοδολογίας, συλλογής και κατηγοριοποίησης δεδομένων κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών έναντι 3.600 ευρώ, β) υποστήριξη της υπηρεσίας στην εκτίμηση των αναγκών για τη συλλογή κυκλοφοριακών δεδομένων, επικαιροποίηση εντοπισμού δεδομένων και συμβολή στην εισαγωγή τους σε πληροφοριακό σύστημα έναντι 4.000 ευρώ, και γ) υποστήριξη της υπηρεσίας στην αξιολόγηση και προώθηση ζητημάτων αποκατάστασης προσβασιμότητας στα διοικητικά όρια του Δήμου έναντι 4.350 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια