Οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ στην εισήγηση Ν. Ηγουμενίδη στη Βουλή

Ηράκλειο
Οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ στην εισήγηση Ν. Ηγουμενίδη στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από την Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών.

Αναφορικά με τις προτάσεις του που άπτονται των αναγκών της Κρήτης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε στον 98.4 πως απαιτούνται:

- Η εγκατάσταση ενός ελικόπτερου ΕΚΑΒ-ΕΜΑΚ στο νησί.  

 - Σε κάθε Κέντρο Υγείας (ΚΥ), η εξασφάλιση 5 οδηγών ασθενοφόρου, για την εύρυθμη και αδιάλειπτη κίνηση των ασθενοφόρων οχημάτων των ΚΥ. Στην πρόταση συμπεριλαμβάνεται και το ΚΥ Μοιρών και το ΚΥ Ανωγείων

- Μετακίνηση του σταθμού του ΕΚΑΒ που βρίσκεται κοντά στο Αστυνομικό Μέγαρο, στην Μονάδα Υγείας του Αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

 - Μετακίνηση του σταθμού του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην Χερσόνησο, στο κτίριο του ΙΚΑ Χερσονήσου, όπου θα στεγάζεται και το αντίστοιχο προτεινόμενο ΚΥ Χερσονήσου. (Καλύπτει το ΚΥ Χερσονήσου, το ΚΥ Καστελλίου και την εθνική οδό).

 - Μετακίνηση του σταθμού του ΕΚΑΒ από το ΚΥ Μοιρών (μετά την πρόσληψη οδηγών για το ασθενοφόρο του ΚΥ), στο ΠΠΙ Τυμπακίου. (Καλύπτει το ΚΥ Μοιρών και το Νότιο-Ανατολικό Ρέθυμνο)

 - Δημιουργία νέου σταθμού του ΕΚΑΒ στην Μάρθα. (Καλύπτει τα ΚΥ Χάρακα, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου)

 - Δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στην Εθνική οδό Δυτικά του Γαζίου. (Καλύπτει το ΚΥ Ανωγείων, το προτεινόμενο ΚΥ Μαλεβιζίου και την εθνική οδό)

 - Δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στις Αγιές Παρασκιές, στο χώρο που στεγάζει το αντίστοιχο ΠΙ. (Καλύπτει τα ΚΥ Καστελλίου και Αρκαλοχωρίου).

Ανάμεσα στα ιδιαίτερα σημεία της έκθεσης, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι σήμερα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την ανασυγκρότηση και την αλλαγή του οργανισμού του ΕΚΑΒ με στόχο να αντιμετωπιστούν ζητήματα δυσλειτουργίας, αλλά και ανομοιογένειας στην δομή του ΕΚΑΒ και την κατανομή του προσωπικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News