«Θα πέσει και θα μας πλακώσει» - Επιστολή – κόλαφος για τις γέφυρες του ΒΟΑΚ

Ηράκλειο
«Θα πέσει και θα μας πλακώσει» - Επιστολή – κόλαφος για τις γέφυρες του ΒΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ και επισημαίνει τον κίνδυνο εάν δεν ληφθούν μέτρα

Μια ενδιαφέρουσα επιστολή, με αφορμή το σχόλιο του neakriti.gr για τις τρύπιες γέφυρες του ΒΟΑΚ, λάβαμε από τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ΔΕΠΤΑΗ Παναγιώτη Αναστασάκο.

Όπως γράφει, «ήταν πολύ εύστοχη η αναφορά σας για την αποκάλυψη και τη διάβρωση του σιδηρού οπλισμού στη γέφυρα του ΒΟΑΚ πάνω από τη λεωφόρο Καζαντζίδη. Είθε αυτή η αναφορά σας να αποτελέσει την αφορμή για να ελεγχθούν, και στη συνέχεια να επισκευαστούν, όλοι οι φορείς των γεφυρών στον ΒΟΑΚ, οι οποίοι πάνω-κάτω έχουν την ίδια ηλικία και συνεπώς εκτιμάται ότι θα έχουν και τα ίδια στατικά προβλήματα.

»Άλλωστε η ηλικία τους φτάνει αισίως τα 40 χρόνια και δε νομίζω ότι έχουν υποστεί στο διάστημα αυτό καμία σοβαρή συντήρηση... Αυτό όμως που νομίζω ότι είναι άμεσα απαραίτητο είναι ο έλεγχος και η επισκευή των φορέων των γεφυρών του ΒΟΑΚ στο Παλαίκαστρο και στην Παντάνασσα. Εκεί η γειτνίαση με τη θάλασσα είχε οδηγήσει παλαιότερα τους αρμοδίους στο να επισκευάσουν τους πυλώνες επί των οποίων στηρίζεται ο φορέας και, κατά την επισκευή των πυλώνων, είχαν διαπιστωθεί σημαντικές διαβρώσεις στους οπλισμούς, που αποκαταστάθηκαν.

»Για τους κιβωτοειδείς, όμως, φορείς του οδοστρώματος δεν υπήρξε καμία μέριμνα. Σήμερα, λοιπόν, που προσανατολιζόμαστε για ένα νέο αυτοκινητόδρομο, τον οποίο με τις καλύτερες προοπτικές θα τον έχουμε το λιγότερο σε δέκα χρόνια, ας μην κάνουμε το λάθος να... εγκαταλείψουμε από τώρα τον παλιό ΒΟΑΚ, γιατί, ο μη γένοιτο, πολύ φοβούμαι ότι θα πέσει και θα μας πλακώσει...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News