Τον Μάιο στο «σκαμνί» για την κομπίνα των 150.000 ευρώ που κράτησε... 8 χρόνια

Ηράκλειο
Τον Μάιο στο «σκαμνί» για την κομπίνα των 150.000 ευρώ που κράτησε... 8 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μάιο, τελικά, η δίκη της 35χρονης Κρητικιάς

Ούτε σήμερα Τρίτη ξεκίνησε τελικά η δίκη της 35χρονης Κρητικιάς, η οποία κατηγορείται ότι αποκόμισε παράνομο κέρδος άνω των... 150.000 ευρώ, προβαίνοντας σε κομπίνα σε βάρος της εταιρείας στην οποία εργαζόταν επί σειρά ετών, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης επρόκειτο να γίνει χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Ωστόσο, λόγω κωλύματος της συνηγόρου υπεράσπισης της 35χρονης, η οποία αδυνατούσε να παραστεί στο δικαστήριο επειδή έπρεπε να δώσει το παρών σε άλλη δίκη στα Χανιά, ζητήθηκε η αναβολή της δίκης. Η Έδρα δεν έκανε δεκτό το εν λόγω αίτημα, ωστόσο, διέκοψε τη συνεδρίαση για σήμερα Τρίτη.

Σήμερα, πάντως, η κατηγορούμενη δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο, παρά παραστάθηκε δια της πληρεξουσίου συνηγόρου της, η οποία ζήτησε αναβολή της δίκης αφού η εντολέας της φέρεται να αντιμετώπισε ξαφνικό πρόβλημα υγείας.

Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε, ωστόσο, η δίκη τελικά αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων της υπόθεσης. Μετά την αναβολή που δόθηκε από την Έδρα, προσδιορίστηκε δικάσιμος για τις 6 του ερχόμενου Μάη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το κόλπο γκρόσο της 35χρονης -σήμερα- γυναίκας διήρκησε σχεδόν οκτώ χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκνομη δράση της υπαλλήλου, κράτησε από τον Ιούνιο του 2006 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014.

Η 35χρονη εργαζόταν σε υποκατάστημα αντιπροσωπείας τσιγάρων, αναψυκτικών και τροφίμων, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Ειδικότερα, η κατηγορούμενη ήταν υπεύθυνη για την είσπραξη των χρημάτων από τις πωλήσεις των τσιγάρων.

Εξάλλου, η ίδια ήταν υπεύθυνη για την έκδοση των τιμολογίων από την πώληση τσιγάρων από το εν λόγω υποκατάστημα. Η καταχώρηση των παραστατικών στοιχείων γινόταν σε ηλεκτρονική μορφή στο ηλεκτρονικό αρχείο της εταιρίας.

Τι έκανε - σύμφωνα με τις Αρχές - η 35χρονη;

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να επενέβαινε στο  ηλεκτρονικό αρχείο της εταιρίας, όπου γινόταν κάθε φορά η καταχώρηση των παραστατικών για την πώληση τσιγάρων.

Η υπάλληλος κατηγορείται ότι νόθευε τα επίμαχα παραστατικά, είτε αλλάζοντας την πραγματική ποσότητα των ειδών που είχαν πωληθεί, ώστε να εμφανίζεται στο σύστημα της εταιρίας μικρότερη αξία από την πραγματική, είτε διαγράφοντας από το αρχείο της εταιρίας τις αντίστοιχες εγγραφές των τιμολογίων.

Εν συνεχεία για να μη γίνεται αντιληπτή η διαφορά του αριθμού των προϊόντων που πραγματικά είχαν πωληθεί με τον αριθμό αυτών που δήθεν είχαν πωληθεί, η 35χρονη φέρεται να διόρθωνε και να παραποιούσε και τους κωδικούς των επίμαχων προϊόντων στις αποθήκες του υποκαταστήματος όπου εργαζόταν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News