Ηράκλειο

Απεργούν για 24 ώρες οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και 24ώρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου η απεργία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και η συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Πάγιο αίτημα των εργαζομένων, όπως υποστηρίζουν, είναι η κάλυψη στα κενά που υπάρχουν στο νοσοκομείο.

Δείτε την ανακοίνωση

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών

που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των αναγκών μας

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 • Απεργούμε γιατί θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα να επανέλθει με ευθύνη της κυβέρνησης ο 13ος και 14ος μισθός.
 • Απεργούμε γιατί θέλουμε να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια στα νοσοκομεία, απέναντι στους ασθενείς μας, μας και όχι να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια, έχοντας πολλοί από μας ανάγκη για υγειονομική περίθαλψη. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
 • Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοί μας συμβασιούχοι. Όταν τα κενά είναι πάνω από 25.000 σε όλη την Ελλάδα και 2.500 στην Κρήτη. Και την ίδια ώρα χιλιάδες συνάδελφοί μας (επικουρικοί, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΑΕΔ) είναι αντιμέτωποι με την απόλυση και την ομηρία.
 • Απεργούμε γιατί υπάρχει άμεση ανάγκη να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών και όχι με ψίχουλα. Μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις που ψάχνουν πελάτες ασθενείς.
 • Απεργούμε γιατί είναι απαράδεκτο να περιμένουν οι ασθενείς μήνες για να τους δει ένας γιατρός ή χρόνια για να κάνουν ένα χειρουργείο.
 • Απεργούμε γιατί ως υγειονομικοί δε συμβιβαζόμαστε στο όνομα της έλλειψης προσωπικού όλων των κατηγοριών, να γινόμαστε πολυεργαλεία, να καλύπτουμε πολλαπλά πόστα.
 • Απεργούμε γιατί οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα από κοινού με ασθενείς και όλους τους χρήστες υγείας. Ώστε κάθε ασθενής να έχει σύγχρονες και δωρεάν παροχές υγείας.
 • Απεργούμε γιατί μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας κατά 350 εκατ. ευρώ και τον ΕΟΠΥΥ κατά 226 εκατ. ευρώ για το 2018.
 • Απεργούμε γιατί αρνούνται να μας εντάξουν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και αποκλείουν πολλούς συναδέλφους ακόμα και από την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος.

 

Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα:

Προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ως "αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες" που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, από την "πώληση" υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Για να μπορούν να "ανταπεξέλθουν" τα νοσοκομεία χρειάζονται εργαζόμενους με λιγότερα δικαιώματα, με μικρότερο "μισθολογικό κόστος".

Στην κατεύθυνση αυτή, αναθέτουν στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Ε. (όπως ονομάστηκε η ΕΣΑΝ Α.Ε.) να αναπτύξει το ελληνικό σύστημα DRG που θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 18 δημόσια νοσοκομεία.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Κύπρου, όπου από 1/1/2019, η λειτουργία των νοσοκομείων ως "αυτοτελείς μονάδες" συνοδεύεται από:

 • εισαγωγή νέου "ευέλικτου" ωραρίου εργασίας, νέου μισθολογίου και συστήματος αξιολόγησης των εργαζομένων.
 • σταδιακή κατάργηση της μόνιμης εργασίας, αφού όλες οι νέες προσλήψεις θα γίνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Καταργήσεις οργανικών θέσεων, ξεκινώντας από 500 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Στις "υποσχέσεις τους" απαντάμε με τις διεκδικήσεις μας για:

► ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Αναμόρφωση του Οργανισμού ώστε να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες.

► ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολαβικοί).

► ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

► ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ. Να επεκταθεί και να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.

Καλούμε όλα τα Σωματεία, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους να αγωνιστούμε μαζί για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 11:00 – 15:00

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΠΜ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια