Η λαϊκή αγορά στον Μασταμπά είναι... ανεπιθύμητη

Ηράκλειο
Η λαϊκή αγορά στον Μασταμπά είναι... ανεπιθύμητη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάτοικοι του Μασταμπά κάνουν διαμαρτυρία για μεταφορά της λαϊκής αγοράς

Αυτή η λαϊκή πού θα πάει τελικά; Σε απόλυτο αδιέξοδο παραμένει η χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης, αφού καμία γειτονιά στον Μασταμπά δεν τη θέλει!

Το πλήρες αδιέξοδο αποτυπώθηκε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο κατά τη συνεδρίαση τη Δευτέρα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου. Βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε η μεταφορά της λαϊκής αγοράς που πραγματοποιείται στην περιοχή του Μασταμπά.

Η πλευρά του Δήμου δέχτηκε διπλά «πυρά». Στη συνεδρίαση έκαναν «απόβαση» για να διαμαρτυρηθούν έντονα τόσο περίοικοι από τις οδούς Παρασκευοπούλου και Ραυτοπούλου, όπου φιλοξενείται μέχρι τώρα η λαϊκή, όσο και περίοικοι από τις οδούς Κωνσταντινίδη και Κωστή Παλαμά, όπου ο Δήμος σχεδιάζει (για την ακρίβεια σχεδίαζε) να μετακινήσει την εν λόγω λαϊκή.

Και οι μεν και οι δε χαρακτήρισαν τη λειτουργία της λαϊκής στην περιοχή τους ως “casus belli”.

Υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων, διαμαρτυριών και προειδοποιήσεων από εμπλεκόμενους δημότες, η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου έληξε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Και πλέον στη Λότζια καλούνται να βρουν λύση σε μια πολύ δύσκολη εξίσωση, με τη σκέψη τώρα να στρέφεται και στο σενάριο μετακίνησης της λαϊκής της Τετάρτης στο οικόπεδο Λυδάκη, στις Πατέλες, που φιλοξενεί βέβαια δύο λαϊκές αγορές.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που διαφάνηκε περίτρανα είναι πως οι περίοικοι στις οδούς Ραυτοπούλου και Παρασκευοπούλου δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν άλλα χρονικά περιθώρια στον Δήμο για να μετακινήσει τη λαϊκή.

Κάτοικοι των οδών Ραυτοπούλου και Παρασκευοπούλου υπενθύμισαν χθες ότι έχουν κατατεθεί ήδη εξώδικα κατά του Δήμου Ηρακλείου λόγω των καθυστερήσεων μεταφοράς της λαϊκής αγοράς από την περιοχή τους. Οι ίδιοι έκαναν λόγο για ανυπόφορη κατάσταση με τα συχνά τροχαία ατυχήματα λόγω της λαϊκής, και τόνισαν πως κουράστηκαν να βλέπουν τρακαρισμένα τα αυτοκίνητά τους!

Οι διαμαρτυρόμενοι περίοικοι από τους δύο αυτούς δρόμους επισήμαναν σε κάθε τόνο πως δε θα ανεχθούν άλλες καθυστερήσεις εκ μέρους του Δήμου, απαιτώντας την άμεση εφαρμογή του νομικού πλαισίου, με τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης σε άλλο σημείο.

Το πρόβλημα βεβαίως είναι ότι άλλο σημείο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι. Η βασική σκέψη και πρόταση της δημοτικής Αρχής ήταν να μεταφερθεί η λαϊκή του Μασταμπά στις οδούς Κωνσταντινίδη και Κωστή Παλαμά. Η πρόταση αυτή ωστόσο βρήκε τοίχο!

Περίοικοι από τους δρόμους αυτούς έδωσαν μαζικό «παρών» στη χτεσινή συνεδρίαση. Ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας με πολύ δυναμικό τρόπο, αναγκάζοντας την πλευρά της δημοτικής Αρχής σε αναδίπλωση.

«Όχι» στη μετακίνηση: Αντιρρήσεις από την Τροχαία

Πέρα από τις διαμαρτυρίες κατοίκων, τις δικές της αντιρρήσεις-ενστάσεις για τη μετακίνηση της λαϊκής της Τετάρτης στις οδούς Κωνσταντινίδη και Παλαμά εξέφρασαν και υπηρεσιακοί φορείς, όπως η Τροχαία Ηρακλείου.

Μετά απ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης έκλεισε τη συζήτηση χωρίς αποτέλεσμα, αρκούμενος να γνωστοποιήσει πως θα εξεταστούν και θα προταθούν νέες λύσεις μετακίνησης της λαϊκής εντός του προσεχούς 10ημέρου. Ο κ. Ινιωτάκης στάθηκε στο πλάνο που υπάρχει για τη λειτουργία των λαϊκών σε μόνιμους χώρους, όπως θα συμβεί προσεχώς με τη λαϊκή αγορά της Τρίτης στο δημοτικό ακίνητο απέναντι από τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού.

Ο ίδιος έκανε έκκληση για υπομονή και κατανόηση εκ μέρους των δημοτών, μέχρι να διευθετηθούν οι μόνιμες λύσεις για τις λαϊκές.

Σε δηλώσεις του ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός τόνισε:

«Η συνεδρίαση σήμερα (σ.σ. χθες) έγινε παρουσία πολυάριθμων κατοίκων της περιοχής “Τρία Πεύκα”, των οδών Κωνσταντινίδη και Κωστή Παλαμά. Ακούγοντας την ετυμηγορία των κατοίκων, που εκφράστηκε μέσω των νομικών της εκπροσώπων, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θεώρησε ορθό, συνεκτιμώντας και τη γνωμοδότηση του τμήματος της Τροχαίας, να αναστείλει την έκδοση της απόφασης και να προβεί άμεσα, ορίζοντας επιτροπή διερεύνησης, σε αναζήτηση νέας θέσης, με τη διαδικασία του επείγοντος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News