Λιομάζωμα χωρίς ελιές και... εργατικά χέρια - Η ανομβρία έδωσε... χαμηλή παραγωγή

Ηράκλειο
Λιομάζωμα χωρίς ελιές και... εργατικά χέρια - Η ανομβρία έδωσε... χαμηλή παραγωγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελλιπής η δακοκτονία φέτος - Προς αναζήτηση... εργατών το ΕΚΗ

Ξεκίνησε η ελαιοκομική περίοδος στη Κρήτη με τους παραγωγούς να τρέχουν να προλάβουν τη σοδειά που φέτος προδιαγράφεται μειωμένη, «χτυπημένη» από την ανομβρία και το δάκο.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι συνθήκες που επικρατούν τους κάνουν διστακτικούς απέναντι στη συγκομιδή του προϊόντος.

Την ίδια ώρα, σε έλλειψη φαίνεται πως είναι και τα εργατικά χέρια με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου να καλεί όσους επιθυμούν να εργαστούν στη διαδικασία συγκομιδής ελιάς, να προσέρχονται στα γραφεία του Κέντρου ώστε να δηλώνουν την επιθυμία τους για εργασία.

Πάντως για όποιον επιθυμεί να εργαστεί δουλειά υπάρχει υποστηρίζει ο Φρέντι που τα τελευταία 10 χρόνια ζει στην Κρήτη ασχολούμενος με τις αγροτικές δουλειές.

Δε γλίτωσαν ούτε φέτος τη ταλαιπωρία οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που στο κλείσιμο της σεζόν καλούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για το επίδομα ανεργίας.

Στο μεταξύ περισσότεροι από 3000 ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν περάσει μέχρι σήμερα από τα γραφεία του συλλόγου τους στο εργατικό κέντρο Ηρακλείου προκειμένου να ετοιμάσουν το φάκελο τους για τον ΟΑΕΔ.

Την ίδια ώρα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείο Εργασίας είχαν εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης μαζί με εκπρόσωπους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού.

Κύριο αίτημα, η κατάργηση του Νόμου, που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση των ανέργων, αλλά και η στήριξη της μητρότητας στις γυναίκες - ξενοδοχοϋπαλλήλους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News