Στον Άρειο Πάγο οι καταγγελίες Κοτζιά στην εκπομπή «Αντιθέσεις»

Ελλάδα
Στον Άρειο Πάγο οι καταγγελίες Κοτζιά στην εκπομπή «Αντιθέσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκαταρκτική έρευνα στην Εισαγγελία Διαφθοράς για τη μηνυτήρια αναφορά του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για συκοφαντική δυσφήμιση

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε σήμερα προκαταρκτική έρευνα στην Εισαγγελία Διαφθοράς, τόσο για την μηνυτήρια αναφορά του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για συκοφαντικήδυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων, όσο και για τις βιντεοκασέτες με τη συνέντευξή του στην εκπομπή "ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ" της ΚΡΗΤΗ TV, κασέτες που έχει παραδώσει ήδη η ΝΔ στην κυρία Δημητρίου.Ντόμινο, πολιτικών και εισαγγελικών εξελίξεων επέφερε η πρόσφατη παραίτηση του κ. Κοτζιά με 9σέλιδη επιστολή του στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέθεσε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να διερευνήσει όσα αναφέρει ο πρώην ΥΠΕΞ στην μηνυτήρια αναφορά του.Στη δικογραφία συσχετίζεται και το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά στην ΚΡΗΤΗ TV στην οποία, μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος, την οποία προσκόμισε στη Δικαιοσύνη, η ΝΔ μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη.

Παρακολουθείστε της αποκαλύψεις του Νίκου Κοτζιά στην εκπομπή "ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ" της ΚΡΗΤΗ TV: 

Στην ουσία η Εισαγγελία Διαφθοράς θα προσπαθήσει να ερευνήσει τα όσα ειπώθηκαν στο επίμαχο ταραχώδες υπουργικό Συμβούλιο που οδήγησαν σε παραίτηση τον κ. Κοτζιά, αλλά και τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Με την μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Κοτζιάς, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Παράλληλα, στη μηνυτήρια αναφορά επισυνάπτονται 6 πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και 4 σε εβδομαδιαία εφημερίδα, τα οποία ο κ. Κοτζιάς τα αξιολογεί, ως συνέχεια της εκστρατείας των απειλών, ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, των δήθεν σχέσεων του με τον κ. Σόρος, κ.λπ.

Κοτζιάς δήλωση κατά υπευθύνων

Τι αναφέρει ο κ. Κοτζιάς στη μήνυσή του

Στην μηνυτήρια αναφορά, ο κ. Κοτζιάς επισημαίνει ότι κατά την τετράχρονη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών, η Ελλάδα ανέπτυξε μια πολυδιάστατη δημοκρατική και ενεργητική εξωτερική πολιτική, ενώ εγκαταλείφθηκε η πολιτική της αδράνειας που έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα, αλλά όχι για όσους προτιμούν να υποχωρεί η Ελλάδα εξαιτίας της αδράνειάς τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News