default-image

ΠΑΜΕ: Αρνήθηκαν αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€

Ηράκλειο
ΠΑΜΕ: Αρνήθηκαν αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΠΑΜΕ Ηρακλείου προτείνει απεργίες των Ομοσπονιδών

Aπεργία των  ομοσπονδιών στις 14/11 και γενική απεργία 28/11 «κόντρα στον παραλυτικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμό» διεκδικεί το ΠΑΜΕ Ηρακλείου. Παράλληλα στηλιτεύει όσους καταψήφισαν όπως υποστηρίζει την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την Τ.

 Όπως υποστηρίζει:

«Το επόμενο διάστημα θα διεξαχθεί το συνέδριο του ΕΚΗ, ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας σε μία προσπάθεια της πλειοψηφίας της Διοίκησης να προχωρήσει σε διαδικασίες εξπρές, χωρίς ουσιαστική συζήτηση. Η πλειοψηφία του ΕΚΗ ετοιμάζει ένα Συνέδριο ψηφοκαταμέτρησης για την ανακύκλωση του εργατοπατερισμού και των καρεκλών του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με σωρεία νόθων αντιπροσώπων από σωματεία φαντάσματα που έχουν προκύψει μέσα από την ανοιχτή συνεργασία της πλειοψηφίας του ΕΚΗ με την μεγαλοεργοδοσία και δεν έχουν καμία δράση, ενώ η νομιμότητα τους σε διάφορα σωματεία δεν έχει κριθεί ακόμα από τη δικαιοσύνη.

Την τριετία που πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά, για να περάσει μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας που δεν μπορούσαν ή δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι. Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 και η επίτευξη νέων «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων, προβλέπει για μία ακόμα φορά γονάτισμα του λαού και παράλληλα σημαντική μείωση των φόρων για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποτυπώνεται στο χαρτί και στην πράξη η πραγματική έννοια της «κανονικότητας» και της «ανάπτυξης» που αναφέρει η κυβέρνηση. Ανάπτυξη για να μπουκώσουν με νέα κέρδη τα σεντούκια της μεγαλοεργοδοσίας, με εργασιακά κάτεργα, χωρίς δικαιώματα.

Τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας που στενάζει από το διαρκές χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και τους φόρους. Κανένας από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί καθώς έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060!

Μέσα από επικοινωνιακό κουρνιαχτό η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα! Διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό αλλά η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), καταψήφισαν για μια ακόμα φορά την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€!

Στην ουσία εφαρμόζουν τον Νόμο Βρούτση του 2ου μνημονιου που πλέον μετονομάζεται σε Νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση. Είναι ο Νόμος που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αποκαλούσε Νόμο-δολοφόνο και πως θα τον καταργούσε άμεσα. Είναι ο νόμος που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση με τον εκάστοτε Υπουργό θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με κριτήρια την "παραγωγικότητα", την "ανταγωνιστικότητα", την "απασχόληση" και την "ανεργία", δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει τους μισθούς.

Είναι καιρός, αντλώντας δύναμη από τους αγώνες που οργανώσαμε τους τελευταίους μήνες, να υψώσουμε εργατικό λαϊκό τείχος σε αυτά που έρχονται. Ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει πια, να αποφασίσουμε:

  • Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων. Κάλυψη των απωλειών μας τώρα.
  • Απαιτούμε όσα μας στέρησαν, όσα μας έκλεψαν, όσα με βίαιο τρόπο μας κατάργησαν.
  • Τα δικαιώματα μας, η δουλειά μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα!

Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά με απεργία των  ομοσπονδιών  στις 14/11 και γενική απεργία 28/11 κόντρα στον παραλυτικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που κάνει ότι μπορεί για να επικρατεί σιγή νεκροταφείου!

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα σωματεία, οι επιτροπές αγώνα, οι συνδικαλιστές απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε συνδικαλιστή που ανησυχεί και προβληματίζεται να δει και να κρίνει τις δυνάμεις στο κίνημα με βάση τις στρατηγική πολιτική επιλογή : Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ. Δεν υπάρχει ενδιάμεσος δρόμος.

Η πλειοψηφία του ΕΚΗ (ΠΑΣΚΕ –ΣΥΡΙΖΑ )με αυτή τη γραμμή καθόρισαν τη στάση τους σε όλη την διάρκεια της κρίσης και στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλουν τους εργαζόμενους συνδικαλισμένους, οργανωμένους, ενημερωμένους με ενεργή συμμετοχή στην πάλη. Υπονομεύουν την οργάνωση της πάλης, την οργάνωση των εργαζόμενων απομακρύνουν τους νέους από τα σωματεία. Για αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να τους ακολουθούν, γι’ αυτό κάνουν πορείες των … 30.

Οι σημερινοί αρνητικοί συσχετισμοί αποτέλεσαν ισχυρό σύμμαχο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων ώστε να προχωρούν χωρίς ισχυρή αντίσταση από τους χώρους δουλειάς και παραγωγής τους σχεδιασμούς τους. Χωρίς τον προδοτικό τους ρόλο δεν θα περνούσε με την ίδια ευκολία η επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας, των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Αποδείχτηκε ισχυρό εμπόδιο στην οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων το δηλητήριο της ταξικής συνεργασίας, του κοινωνικού εταιρισμού.

Η Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ, δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ, ΔΑΚΕ) έχουν διαλέξει στρατόπεδο. Έχουν επιλέξει να πηγαίνουν χέρι – χέρι με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΜΕΤΑ  και τον Παναγόπουλο. Έχουν επικυρώσει με τη στήριξη τους και την απραξία τους όλο το αντεργατικό οικοδόμημα του 1ου και 2ου και 3ου μνημονίου.

Για όλα τα παραπάνω, η ΔΑΣ-ΕΚΗ απευθύνεται στους αντιπρόσωπους και τα σωματεία. Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης, ανατροπής, συμπόρευσης στον αγώνα με βάση τα δικά μας ταξικά συμφέροντα. Αυτός είναι ο δρόμος.

Απευθυνόμαστε σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που κατανοεί ότι χρειάζεται να αλλάξουμε τη σημερινή αρνητική κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Όλο αυτό το διάστημα, ανεξάρτητα από παραλείψεις και αδυναμίες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με τη σωστή έγκαιρη ενημέρωση των εργαζομένων, με πρωτοβουλίες οργάνωσης της δράσης και της αντίστασής τους, με μαζικά συλλαλητήρια, με αγώνες στους χώρους δουλειάς. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποτέλεσαν ασπίδα προστασίας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αναλάβαμε με ευθύνη και τόλμη μεγάλες πρωτοβουλίες συμπόρευσης, κοινού βηματισμού στον αγώνα. Με διεκδικητικό πλαίσιο βασισμένο στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, πλαίσιο πάλης και συσπείρωσης. Καλέσαμε ανοιχτά πλατιά, όλα τα σωματεία, να το ενισχύσουν, να συζητήσουν πάνω σε αυτό.

Μπορούμε να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News