Πανεπιστήμιο: Παραχωρεί γη για την ανέγερση πειραματικών σχολείων

Ηράκλειο
Πανεπιστήμιο: Παραχωρεί γη για την ανέγερση πειραματικών σχολείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης παραχωρεί 70 στρ. για την ανέγερση πειραματικών σχολείων

Μια ιστορική απόφαση έλαβε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης, παραχωρώντας στον Δήμο Ρεθύμνου 70 στρέμματα γης για την ανέγερση πειραματικών σχολείων, στον φυσικό τους χώρο, εντός της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου.

Ήδη κάποιες από τις μελέτες έχουν προχωρήσει με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, ενώ ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την ανέγερση των σχολείων. Παράλληλα, προχωρά σειρά έργων για την ολοκληρωμένη οικιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Αναλυτικότερα, μια πάγια διεκδίκηση του Ρεθύμνου φαίνεται ότι μπαίνει στον δρόμο της υλοποίησης. Ο λόγος για τα πειραματικά σχολεία που χωροθετούνται, πια, εντός της Πανεπιστημιούπολης, όπως έπρεπε εξαρχής, δεδομένου ότι εξυπηρετούν την έρευνα και την καινοτομία στις Παιδαγωγικές Επιστήμες και λειτουργούν με ειδικό καθεστώς για την προώθηση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας.

Ήδη λειτουργούν στο Ρέθυμνο το Πειραματικό Γυμνάσιο στα Περιβόλια, στους παλιούς χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης, και το Πειραματικό Λύκειο στην οδό Σάθα, στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. Πλέον, ενεργά στον χάρτη των διεκδικήσεων μπαίνει και η λειτουργία πειραματικού νηπιαγωγείου, όπως και δημοτικού σχολείου.

Σαφώς και περισσότεροι φοιτητές θα απασχολούνται στα πειραματικά σχολεία, όταν αυτά βρεθούν εντός της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου, ενώ η διοίκηση του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Κρήτης προωθεί παράλληλα και την επέκταση της βιβλιοθήκης, όπως και των φοιτητικών κατοικιών.

Άλλη μια θετική εξέλιξη είναι η ένταξη στις ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις), από τον Δήμο Ρεθύμνου, της κατασκευής πεζοδρομίου που θα ενώνει το Πανεπιστήμιο με την πόλη, ενώ ανακινείται εκ νέου το θέμα της ολοκλήρωσης του μεγάλου αμφιθεάτρου στην «καρδιά» του Πανεπιστημίου.

Η Πρυτανεία προσανατολίζεται και προς την ανέγερση διοικητηρίου, στην έδρα του Πανεπιστημίου και στην εν γένει συνολική οικιστική ανάπτυξη της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News