Κατέβηκαν στους δρόμους οι εκπαιδευτές οδήγησης στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Κατέβηκαν στους δρόμους οι εκπαιδευτές οδήγησης στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα πενθήμερη αποχή από τις εξετάσεις ανακοινώθηκε και προκλήθηκε αναστάτωση

Την ώρα που οι εξεταστές οδήγησης σε όλη την Ελλάδα παρατείνουν τον αγώνα του και συνεχίζουν την αποχή από τις εξετάσεις γι’ αυτή την εβδομάδα ακόμα, οι εκπαιδευτές σχολών οδήγησης κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Στην πλατεία Ελευθερίας βρέθηκαν το πρωί  της Δερυτέρας οι εκπαιδευτές μαζί με τα οχήματά τους, καθώς 3.000 άτομα σε τοπικό επίπεδο βρίσκονται εν αναμονή των εξετάσεων τους προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους το πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης.

Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που χρειάζονται το δίπλωμα για επαγγελματικούς ή και οικογενειακούς λόγους.

Βλέποντας το αδιέξοδο να παραμένει, οι εκπαιδευτές οδήγησης από όλη τη χώρα κατεβαίνουν σήμερα σε μια μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση και στην Αθήνα, την ώρα που οι εξεταστές αγωνίζονται για θεσμικές λύσεις αλλά και την καταβολή χρωστούμενων αποζημιώσεων, γεγονός που έχει προκαλέσει ταλαιπωρία και επαγγελματικά προβλήματα στους εκπαιδευτές οδήγησης.

Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 7 το πρωί μπροστά στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενώ το «παρών» επρόκειτο να δώσουν εκπαιδευτές από το Ηράκλειο και άλλες περιοχές της Κρήτης.

«Συνάδελφε, τη Δευτέρα 5/11/2018 και ώρα 7 π.μ. (σ.σ. σήμερα), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, στον Χολαργό, επί της οδού Αναστάσεως 2.

Η Ομοσπονδία μας καλεί τα Σωματεία εκπαιδευτών της Αττικής, και όχι μόνο, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η παρουσία μας θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να φανεί η αποφασιστικότητα του κλάδου μας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης για τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών.

Νέα 5νθήμερη αποχή

Την ώρα που οι εκπαιδευτές οδήγησης ετοιμάζονταν να διαδηλώσουν στο υπουργείο, οι εξεταστές οδήγησης συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις.

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, της ΟΣΥΑΠΕ, προκήρυξε κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας νέα πενθήμερη απόχη από το έργο των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών και οδηγών, από σήμερα 5 Νοεμβρίου έως και την ερχόμενη Παρασκευή 9 του μήνα, είτε αυτές προγραμματίζονται εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας.

«Στην απόφαση αυτή συνεκτιμήθηκαν:

- Ότι δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση στους εξεταστές υποψήφιων οδηγών, που διενήργησαν εξετάσεις υποψήφιων οδηγών εκτός ωραρίου εργασίας, από 1/5/2018 έως και 28/9/2018.

- Η λήξη από την 30ή Απριλίου 2018 της πρόβλεψης, από την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 219 του Ν. 4512/2018), χορήγησης σχετικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους-εξεταστές, για την παροχή του έργου των εξετάσεων εκτός ωραρίου εργασίας.

Τα αιτήματα για τα οποία διεκδικούμε άμεση επίλυση έχουν ως εξής:

* Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.

* Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

* Απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των 74 ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους)», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Α.Μεϊμαράκης: Συνεχίζετε η ομηρία μας από το Υπουργείο μεταφορών

Απαιτείτε σήμερα να λυθεί το θέμα

είπε στον 98,4 ο πρόεδρος των εκπαιδευτών Αλέξανδρος Μαϊμαράκης, καθώς η ομοσπονδία των εξεταστών κι αυτή την εβδομάδα θα απέχει από τις εξετάσεις.

Ευρ.Κουκιαδάκης: Τεράστιες οι ευθύνες του Υπουργείου

Δριμύ κατηγορώ παράλληλα του Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη κατά της τακτικής – πολιτικής που ακολουθεί η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, με αποτέλεσμα τη σημερινή δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλη τη χώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=F1sWrpo_V8Y?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News