Ηράκλειο

Μόνο στο Ηράκλειο τα «Σχολικά Γεύματα»

Αύριο ξεκινά η διανομή ζεστών γευμάτων στα σχολεία του Ηρακλείου

Έστω και με καθυστέρηση, ξεκινά αύριο η διανομή ζεστών γευμάτων σε 950 σχολεία της χώρας, ένας θεσμός ο οποίος συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια εφαρμογής, ενώ για την υλοποίηση του διατίθενται 50 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται συνολικά σε 153.244 μαθητές, 950 σχολείων, σε 63 δήμους της χώρας.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, το εν λόγω πρόγραμμα, δεν αφορά όλο το νησί, παρά μόνο την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καθώς θα εφαρμοστεί σε 18 δημοτικά σχολεία.

Τι γίνεται στην Κρήτη;

Σε επίπεδο Κρήτης το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 18 Δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, εκ των οποίων τα 16 στο Ηράκλειο και 2 στη Νέα Αλικαρνασό, σε αντίθεση με τις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου οι οποίες δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα».

Μετά τον ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό, μαθητές του Ηρακλείου θα έχουν ζεστό φαγητό, γεγονός το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη και στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής, καθώς τα προϊόντα που επιλέγονται για την παρασκευή των γευμάτων είναι ντόπια και υψηλής διατροφικής αξίας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση των αναγκών σίτισης μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού καθώς και στην αποτροπή φαινομένων σχολικής διαρροής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια