Μανούλες γιορτάζουν το δώρο του μητρικού θηλασμού

Ηράκλειο
Μανούλες γιορτάζουν το δώρο του μητρικού θηλασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα τριαντάφυλλο για κάθε νέα μανούλα!

Δεκάδες μητέρες από κάθε γωνιά της πόλης γιορτάζουν το δώρο του μητρικού θηλασμού.

Νέες μητέρες αλλά και μέλλουσες μανούλες έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο αίθριο της Λότζια όπου ενημερώνονται για τον θηλασμό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου), η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας», με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece), διοργανώνει σήμερα, Κυριακή 4 Νοεμβρίου, από τις 11:00 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, μια εκδήλωση - γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Στην εκδήλωση υπάρχουν διασκεδαστές, οι οποίοι μοιράζουν χαρά σε όλα τα παιδάκια που βρίσκονται ήδη εκεί με τις μανούλες τους.

Όλοι μαζί δίνουν το όμορφο μήνυμα ότι ο μητρικός θηλασμός είναι Θείο δώρο, γιορτή και χαρά που κάθε μητέρα οφείλει να την απολαμβάνει.

Στην εκδήλωση μοιράζεται ενημερωτικό υλικό με ένα τριαντάφυλλο για κάθε μανούλα, ενώ γίνεται και συζήτηση με τις Συμβούλους Θηλασμού της La Leche League International, κκ. Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη και Ειρήνη Μαρκάκη.

Παράλληλα, οι δύο κυρίες στέλνουν το ελπιδοφόρο μήνυμα «Σε αυτή τη γιορτή μας δίνεται η αφορμή μητέρες της πόλης μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News