Κατάληψη με θεατρικό δρώμενο στο Καλλιτεχνικό Σχολείο

Ηράκλειο
Κατάληψη με θεατρικό δρώμενο στο Καλλιτεχνικό Σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη δράση των μαθητών

Με δημιουργικό τρόπο μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου που βρίσκονται σε κατάληψη απέδειξαν ότι υπάρχει και άλλος τρόπος για να εκφράσουν τα αιτήματά τους, πέρα από το λουκέτο που έβαλαν στο σχολείο τους.

Την περασμένη Τετάρτη συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Χερσονήσου, στις Γούρνες, και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα μέσω χορευτικών και άλλων δρώμενων που προετοίμασαν, προκαλώντας συναισθήματα θαυμασμού αλλά και συγκίνησης στη διεύθυνση του σχολείου, σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς αλλά και σε αντιδημάρχους.

Πέρα από την έλλειψη υποδομών, με τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε 19 λυόμενες αίθουσες, υπάρχουν, όπως αναφέρουν, κενά σε εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα σε τρεις καθηγητές Θεάτρου, έναν μουσικό, έναν φιλόλογο και έναν θεολόγο.

Επιπλέον, υπάρχουν ελλείψεις σε αθλητικές υποδομές, με τους μαθητές να τονίζουν παράλληλα την ανάγκη εργασιών στον αύλειο χώρο, όπου σημειώνονται συχνά τραυματισμοί μαθητών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων με φόντο τις όποιες ελλείψεις και τα εκπαιδευτικά κενά. Σύμφωνα με στοιχεία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης για την ανατολική Κρήτη, πέντε σχολεία τελούν υπό κατάληψη στον νομό Λασιθίου, ενώ στον νομό Ηρακλείου 7 γυμνάσια και 7 λύκεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News