Ηράκλειο

Ο Άρραφος Χιτώνας του Χριστού στο Ηράκλειο - Πλήθος πιστών στην υποδοχή

Από το απόγευμα του Σαββάτου βρίσκονται για προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέων Βρυούλων - Κατσαμπά Ηρακλείου όπου και θα παραμείνουν ως τις 8 Νοεμβρίου 2018

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα υποδέχτηκε το Ηράκλειο απόψε τμήμα του Αρράφου Χιτώνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τμήμα του Τιμίου Ξύλου και τμήμα των Ιερών Λειψάνων των Αγίων θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Πλήθος πιστών με κατάνυξη, ευλάβεια και συγκίνηση έσπευσε να προσκυνήσει, τμήμα του Αρράφου Χιτώνα, τμήμα του Τιμίου Ξύλου και τα Ιερά Λείψανα, τα οποία έρχονται από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.

Θα τεθούν σε προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέων Βρυούλων - Κατσαμπά Ηρακλείου, από 3 έως 8 Νοεμβρίου 2018.

 

Το Πρόγραμμα υποδοχής και των Ιερών Ακολουθιών

 

  • Σάββατο 3 Νοεμβρίου

Ώρα 16.45 μ.μ.: Υποδοχή Ιερών Σεβασμάτων στη διασταύρωση των οδών Ικάρου και Καζαντζίδη και λιτανευτική πομπή με κατεύθυνση προς τον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου,  στην είσοδο  του  οποίου θα γίνει επίσημη Υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Ώρα 17.00 μ.μ.: Δέηση, Μέγας Εσπερινός – Ι. Παράκληση Τιμίου Σταυρού, Χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου

 

  • Κυριακή 4 Νοεμβρίου

Ώρα 7.00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου

Ώρα 17.00 μ.μ.: Εσπερινός – Παράκληση των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

  • Δευτέρα 5 Νοεμβρίου

Ώρα 7.00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 17.00 μ.μ.: Εσπερινός – Ι. Παράκληση Αγ. Δημητρίου

  • Τρίτη 6 Νοεμβρίου

Ώρα 7.00 π.μ.: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.

Ώρα 17.00 μ.μ.: Εσπερινός  –  Χαιρετισμοί Τιμίου Σταυρού

 

  • Τετάρτη 7 Νοεμβρίου

Ώρα 7.00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 17.00 μ.μ.: Μικρός Εσπερινός – Ιερά Παράκλησις Ταξαρχών

Ώρα 20.00 μ.μ.: Αγρυπνία για την εορτή των Ταξιαρχών, κατά την Αγιορειτική Τάξη: Μέγας Εσπερινός, Λιτή, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

 

  • Πέμπτη 8 Νοεμβρίου

Ώρα 12.00 μ.μ.: Αναχώρηση Ιερών Σεβασμάτων και Λειψάνων

Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά από τις 06.30 το πρωί μέχρι τις 20.00 κάθε βράδυ κατά την παραμονή των Ιερών Λειψάνων.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια