Μετά τα ΜΑΤ και τα επεισόδια, νέα ένταση για το πάρκο Γεωργιάδη

Ηράκλειο
Μετά τα ΜΑΤ και τα επεισόδια, νέα ένταση για το πάρκο Γεωργιάδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

΄Εντονος διάλογος στο πάρκο Γεωργιάδη ανάμεσα στη δημοτική αρχή και πολίτες

Mετά τον επεισοδιακό τρόπο με τον οποίο επιχείρησαν να ξεκινήσουν τις προηγούμενες ημέρες οι εργασίες για το πάρκο Γεωργιάδη Ηρακλείου καθώς υπήρξε σύγκρουση των ΜΑΤ με τους διαμαρτυρόμενους, διάλογο για την ανάπλαση άνοιξε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Mάλιστα υπήρξαν και πάλι στγιμές έντασης και έντονος διάλογος ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τους παρευρισκόμενους. 

Στη 13.00 του Σαββάτου ο Δήμαρχος Ηρακλείου συνοδευόμνεος από στελέχη επισκέφθηκε όπως είχε προγραμματιστεί το πάρκο Γεωργιάδη για να μιλήσει για το έργο στους δημότες και να απαντήσει στις ερωτήσεις και τις απορίες τους. Ωστόσο υπήρξαν πολίτες που εξέφρασαν την αντίθεσή τους και τις επιφυλάξεις τους για το έργο. 

Υπενθυμίζεται ότι οι «Φυλές του πάρκου» διαφωνούν με την ανάπλαση καθώς όπως λένε παραμένει ασαφής η τύχη 92 δέντρων.

Όπως έχουν τονίσει στο παρελθόν «Με τόσα παραδείγματα «περιποίησης» δέντρων στην πόλη, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αρκεστούμε στις προφορικές δεσμεύσεις του δημάρχου και στα προπαγανδιστικά βίντεο των χιλιάδων ευρώ». Η δημοτική αρχή ωστόσο εμφανίζεται ανυποχώρητη.

Eν τω μεταξύ αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για προσβολή προσωπικότητας κατέθεσαν 26 πολίτες που αντιτίθενται στα σχέδια του Δήμου Ηρακλείου για ανάπλαση του Πάρκου Γεωργιάδη. Παράλληλα με τη διοικητική διαδικασία (προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας) που αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News