Ηράκλειο

Εκδηλώσεις

Ο Νίκος Φίλης κατεβαίνει στο Ηράκλειο

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018, 7:00 μμ, Πολύκεντρο Νεολαίας

Ο πρώην υπουργός Παιδείας θα μιλήσει για την Αριστερά σε εκδήλωση στο Ηράκλειο

Η Οργάνωση Αη-Γιάννη του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Αριστερά, Κεντροαριστερά και προοδευτικές συμμαχίες» στην οποία θα παραβρεθεί ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Νεολαίας με βασικό ομιλητή τον κ. Φίλη ο οποίος «έγκαιρα είχε θέσει το ζήτημα των προοδευτικών συμμαχιών ως διέξοδο πολιτική στην μεταμνημονιακή εποχή».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Τα σύννεφα της Ακροδεξιάς σε συνεργασία με τις σκληρές δυνάμεις του Νεοφιλελευθερισμού και του Μεταμοντέρνου απεργάζονται την συρρίκνωση ή και την κατάργηση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Ήδη οι εξελίξεις στην Πολωνία, την Ουγγαρία, την Αυστρία, η άνοδος της Ακροδεξιάς και του φασισμού στην Γαλλία με την Λεπέν στην Σουηδία, στην Γερμανία κ.λ.π., βυσσοδομούν ενάντια στην Δημοκρατία και επαναφέρουν τον εφιάλτη του φασισμού. Στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όμηρος της ισχυρής Ακροδεξιάς ομάδας του με τους Σαμαρά, Βορίδη Γεωργιάδη ενώ προβάλλει το θανατηφόρο ασφαλιστικό για τους φτωχούς του Χιλιανού δικτάτορα και δολοφόνου Πινοσέτ.

Υπάρχει ένα μείζον πολιτικό θέμα στρατηγικής συμμαχιών της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς καθώς και κάθε προοδευτικής δύναμης για να ισχυροποιηθεί το κράτος κοινωνικής πρόνοιας υπέρ των εργαζομένων και των αδυνάτων.

Ταυτόχρονα, να υπάρξει βάθεμα της Δημοκρατίας σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, διότι οι κατακτήσεις των πολιτικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων που έγιναν με σκληρούς αγώνες και αίμα του λαού δεν είναι δεδομένες. Ο Νίκος Φίλης θα αναλύσει όλες τι παραμέτρους αυτού του κομβικού προβλήματος για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ένα δημιουργικό πολιτικό Παράδειγμα στην Ελλάδα θα λειτουργήσει ως πρότυπο για τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς και στην Ευρώπη. Η Δημοκρατία είναι το κοινό αγαθό του λαού μας και όλων των Ευρωπαϊκών λαών.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια