Αποχαιρέτησαν τον Γιάννη Ξενάκη - Το τελευταίο θύμα στην άσφαλτο της Κρήτης

Κρήτη
Αποχαιρέτησαν τον Γιάννη Ξενάκη - Το τελευταίο θύμα στην άσφαλτο της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρήνος στο Βενεράτο για τον 60χρονο οδηγό

Χωρίς τελειωμό συνεχίζονται τα τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Κρήτης. Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς χθες Πέμπτη, ένας ακόμη συνάνθρωπός μας βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη με το αυτοκίνητο που οδηγούσε:

Πρόκειται για τον 60χρονο Ιωάννη Ξενάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή όταν το όχημά του κατέληξε σε χαντάκι, στο 8ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ηρακλείου-Μοιρών. Ο θανάσιμος τραυματισμός του άτυχου οδηγού ανέβασε κι άλλο τον αριθμό των θυμάτων από δυστυχήματα στην άσφαλτο της Κρήτης μέσα στο 2018, οι οποίοι έφτασαν τους 46...

Σε κλίμα πένθους , οι δικοί του άνθρωποι, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον άτυχο 60χρονο.

Η κηδεία του τελέστηκε στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας.

Ο Ιωάννης Ξενάκης είναι το νέο θύμα της ασφάλτου στην Κρήτη

Ο άτυχος οδηγός, ο οποίος καταγόταν από το Βενεράτο Ηρακλείου, κινείτο με το αυτοκίνητό του αργά προχθές το βράδυ επί της επαρχιακής οδού Ηρακλείου-Μοιρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος είχε κατεύθυνση προς το Ηράκλειο και συγκεκριμένα την περιοχή της Αμμουδάρας.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο άτυχος Κρητικός έχασε τον έλεγχο του 4x4 οχήματός του, την ώρα που βρισκόταν στο 8ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 60χρονος βγήκε από την πορεία του και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Τελικά, το όχημα κατέληξε σε παρακείμενο χαντάκι, με τον οδηγό του να “εκτοξεύεται” από το αυτοκίνητό του.

Διερχόμενοι οδηγοί, που αντιλήφθηκαν το τι είχε συμβεί, ειδοποίησαν άμεσα το ΕΚΑΒ και την Τροχαία. Όντως, λίγο αργότερα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη εσπευσμένα στο σημείο προκειμένου να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στον 60χρονο. Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, ήταν ήδη αργά, καθώς ο θάνατος του 60χρονου φέρεται να ήταν ακαριαίος...

Ο 60χρονος ήταν πατέρας ενός παιδιού, ενώ είχε και τρία εγγόνια. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για συνταξιούχο της ΔΕΗ, από το Βενεράτο. Στο άκουσμα του αδόκητου χαμού του 60χρονου, η οικογένειά του, αλλά και η τοπική κοινωνία του χωριού βυθίστηκαν σε βαρύ πένθος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανέφεραν πολίτες στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουν χώρα τροχαία δυστυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου. Εξάλλου, όπως δήλωσαν χθες πολίτες, στο σημείο που σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο δεν υπήρχε φωτισμός.

«Το αμάξι ήταν στην άκρη του δρόμου όρθιο και στο πλάι, μέσα σε χαντάκι», ανέφερε με νόημα περίοικος που μίλησε στην “ΚΡΗΤΗ TV”. «Δεν πρέπει να τρέχουμε...», συμπλήρωσε ο εν λόγω άνδρας, ο οποίος είπε ακόμη ότι - όπως άκουσε - τα λάστιχα του αυτοκινήτου του 60χρονου φέρονται να ήταν φθαρμένα.

«Είναι αυτός δρόμος για τόση κίνηση;», αναρωτήθηκε έτερος πολίτης, ο οποίος ζήτησε από την Πολιτεία να καθαρίσει τους παράδρομους και να τοποθετηθεί προστατευτικό στηθαίο σε όλο τον επίμαχο δρόμο.

«Όλο αυτόν τον δρόμο τον φοβούμαι. Έχω βγάλει από αυτόν τον δρόμο πολλούς νεκρούς...», ανέφερε χθες τρίτος ντόπιος που μίλησε στην “ΚΡΗΤΗ TV”. «Κομμένα χέρια... κομμένα πόδια... Μια φορά, πριν 20 χρόνια, έβγαλα από ένα αυτοκίνητο 7 άτομα...», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εν λόγω πολίτης.

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα

46 οι νεκροί από την αρχή του έτους

Στο μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών συνανθρώπων μας από τροχαία, μέσα στο 2018, είναι ακριβώς ο ίδιος με τον αριθμό των ανθρώπων που είχαν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του 2017 μέχρι την 1η Νοεμβρίου του ίδιου έτους: 46.

Εντούτοις, αξίζει να σημειωθεί ότι, σε επίπεδο νομού Ηρακλείου, υπάρχει σημαντική αύξηση στον αριθμό των θυμάτων σε σχέση με πέρυσι, σε αντίθεση με τον νομό Χανίων όπου παρατηρείται μείωση. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2018, από τους 46 νεκρούς, οι 27 έχασαν τη ζωή τους στον νομό Ηρακλείου. Δέκα άτομα έχουν τραυματιστεί θανάσιμα φέτος στον νομό Χανίων, ενώ σε Ρέθυμνο και Λασίθι σκοτώθηκαν πέντε και τέσσερα άτομα, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, ακριβώς την ίδια εποχή (1η Νοεμβρίου), υπήρχαν 18 θύματα στον νομό Ηρακλείου, ενώ άλλοι 18 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στον νομό Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News