Αιτία «πολέμου» για εργαζόμενους στο λιμάνι η μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης

Ηράκλειο
Αιτία «πολέμου» για εργαζόμενους στο λιμάνι η μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το λιμάνι δεν λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως - Επιχειρηματίες και καταναλωτές οι... παράπλευρες απώλειες

Αλυσιδωτά προβλήματα στην τροφοδοσία των επιχειρήσεων και στο Ηράκλειο λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων στο λιμάνι του Ηρακλείου, με βασικό αίτημα, την άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2018, κάτι που αν και είχε εξαγγελθεί, αυτό φαίνεται ότι έχει κολλήσει στο υπουργείο Οικονομικών.

Και όλα αυτά, στο πλαίσιο αποχής διαρκείας από την εργασία του Σαββατοκύριακου αλλά και της υπερωριακής απασχόλησης που συνεχίζεται σε 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας μας, μεταξύ αυτών και του Ηρακλείου.

Ήδη, ο επιχειρηματικός κόσμος και σε τοπικό επίπεδο, πληρώνει ακριβά το...οικονομικό μάρμαρο, καθώς λόγω της εμπλοκής που φαίνεται να υπάρχει στην υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι σταματούν την εργασία τους το μεσημέρι, με συνέπεια η εκφόρτωση των εμπορευμάτων τους να γίνεται με ρυθμούς χελώνας, συνέπειες οι οποίες θα είναι αισθητές και στους τελικούς καταναλωτές.

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να δώσει την αναγκαία λύση, υπογράφοντας τη συλλογική σύμβαση εργασίας για το 2018 απευθύνει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, που προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News