Οργή για την ελληνογερμανική συνέλευση: «Φύγετε από εδώ, ουστ!»

Ηράκλειο
Οργή για την ελληνογερμανική συνέλευση: «Φύγετε από εδώ, ουστ!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση στην ελληνογερμανική συνέλευση και επίθεση στους συμμετέχοντες

Ανέβηκαν οι τόνοι για την ελληνογερμανική συνέλευση στο Ηράκλειο καθώς οι διαμαρτυρόμενοι - εκπρόσωποι μαρτυρικών χωριών, σύλλογοι, φορείς και πολιτικά πρόσωπα, έφτασαν στο χώρο διεξαγωγής της συνέλευσης φωνάζοντας: «Φύγετε από εδώ, ουστ!».

Μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της KΡΗΤΗ TV. O κ. Συγγελάκης, συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλος της Ένωσης Θυμάτων ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου έκανε λόγο για «παραχαράκτες της ιστορίας οι οποίοι δεν έχουν θέση εδώ».

Παράλληλα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε αναφερόμενος στους συμμετέχοντες τόνισε ότι: «Θα πρέπει να ξεκουμπιστούν καθώς προσβάλλουν την Ελλάδα και τα χιλιάδες θύματα».

Πικραμένοι από την συνέλευση και εκπρόσωποι των μαρτυρικών χωριών οι οποίοι έχασαν δικά τους πρόσωπα από ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και ζητούν επιτακτικά την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.

Παρόντες ακόμη στη διαμαρτυρία ήταν ο Νικός Χουντής αλλά και ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Επέδωσαν ψήφισμα

Οι διμαρτυρόμενοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο οποίο περιγράφουν τα αιτήματά τους. 

Ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης παραχώρησε δείπνο στις 8 το βράδυ για την έναρξη της συνέλευσης. Ωστόσο όπως έχει γίνει γνωστό στις εργασίες δε θα συμμετάσχει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει είναι ότι το βράδυ της Τετάρτης φυγαδεύτηκε με την άφιξή του στο Ηράκλειο για να παραστεί στην συνέλευση, ο Γερμανός υφυπουργός Νόρμπερτ Μπάρτλε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News