default-image

Χωρίς «χρίσματα» η επίσκεψη Σκουρλέτη

Ηράκλειο
Χωρίς «χρίσματα» η επίσκεψη Σκουρλέτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς “χρίσματα” ή ανακοινώσεις κατέβηκε χθες στο Ηράκλειο ο Π. Σκουρλέτης

Ψάχνουν και ψάχνονται γενικώς στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Κρήτης, για τον Δήμο Ηρακλείου και για τους υπόλοιπους Δήμους του νησιού. Αυτό είναι το προφανές συμπέρασμα από την όλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη χθεσινή, κεκλεισμένων των θυρών, κομματική σύσκεψη στελεχών των Νομαρχιακών Επιτροπών του νησιού υπό τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη.

Ο γενικός γραμματέας τους ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Ηράκλειο και προέδρευσε το απόγευμα σε κλειστή, κομματική, παγκρήτια σύσκεψη στο ξενοδοχείο “Άτριον”. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι γενικές κατευθυντήριες γραμμές ενόψει επιλογής των υποψηφίων στους μεγάλους Δήμους της Κρήτης και στην Περιφέρεια. Από εκεί και πέρα, όμως, ουδέν νεότερο σε επίπεδο επιλογών και ανακοινώσεων ονομάτων. Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε το “φλερτ” που υπάρχει κεντρικά από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον νυν περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Όπως επιβεβαιώθηκαν όμως και οι επιφυλάξεις, ενστάσεις και η δυσφορία που καταγράφεται σε αρκετά τοπικά στελέχη ως προς το σενάριο στήριξης της υποψηφιότητας Αρναουτάκη, με τους ίδιους να στέλνουν το μήνυμα ότι μια τέτοια επιλογή θα χρεωθεί στην Αθήνα και όχι στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Δήμο Ηρακλείου, το στίγμα που έδωσαν τα τοπικά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Παυλιδάκης, ήταν πως το κόμμα δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εκλογική μάχη του Δήμου Ηρακλείου και πως θα επιχειρηθεί να διαμορφωθεί μια ισχυρή παράταξη με προοπτικές νίκης, αλλά από εκεί και πέρα παραμένουν... “άγνωστοι αι βουλαί” ως προς την υποψηφιότητα που θα στηριχτεί τελικά στη μάχη της Λότζιας από τον ΣΥΡΙΖΑ, με το όνομα του επικεφαλής των “Ενεργών Πολιτών” Ηλία Λυγερού να αποτελεί μια επιλογή που εξετάζεται σοβαρά στο τραπέζι.

Κλειστά χαρτιά από Σκουρλέτη

Από την πλευρά του, έξω τουλάχιστον από τις κλειστές πόρτες της κομματικής σύσκεψης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. Ο Πάνος Σκουρλέτης έσπευσε μάλιστα να δώσει από νωρίς το στίγμα, αναφέροντας στις δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στην παγκρήτια σύσκεψη: «Θέλω να επισημάνω δύο μεγάλες διαφορές που υπάρχουν από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η πρώτη είναι ότι το 2014 κανείς δε φανταζόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε την κυβέρνηση το ’15. Και η δεύτερη, ότι σήμερα έχουν περάσει κάποια χρόνια διακυβέρνησης, κατά τα οποία έχουμε αποδείξει, έμπρακτα, ότι στηρίξαμε την Αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Άρα, όταν εμείς μιλάμε για την Αυτοδιοίκηση, δε μιλάμε με μια λογική “χρισμάτων”. Δεν έχω στον φάκελό μου “χρίσματα” από την Αθήνα για τους Δήμους της Κρήτης. Θέλουμε να υπηρετήσουμε μια λογική συνεργασιών στη βάση συγκεκριμένων προγραμμάτων για την περιφερειακή ανάπτυξη, για την τοπική ανάπτυξη. Σεβόμαστε την αυτονομία της Αυτοδιοίκησης και με βάση αυτές τις κατευθύνσεις θα στηρίξουμε εκείνες τις επιλογές με τις οποίες μπορούμε να συγκλίνουμε σε συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις».

Έμεινε στο... φλερτ για Αρναουτάκη

Σχετικά με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε το “φλερτ” και τη διάθεση στήριξής του. Έμεινε όμως σε αυτό, δίχως να ανοίξει τελείως τα χαρτιά του.

«Ο κ. Αρναουτάκης είχε μια πολύ καλή συνεργασία με την κυβέρνηση. Και νομίζω ότι όσοι περιφερειάρχες επέλεξαν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση ήταν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Έχει, λοιπόν, μεγάλη σημασία να μπορούμε όλοι να συνεργαζόμαστε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Και νομίζω ότι είχαμε μια καλή συνεργασία. Εμείς, και στην Περιφέρεια της Κρήτης, με βάση την αντίληψη που σας είπα, την αντίληψη που υπηρετεί την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εργαζόμαστε ώστε να υπάρξουν πλατιές συνεργασίες, που θα οδηγήσουν σε μια καλύτερη πραγματικότητα για την Περιφέρεια της Κρήτης», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Για τα χαρακτηριστικά της επιλογής στον Δήμο Ηρακλείου, ο Πάνος Σκουρλέτης κινήθηκε σε απολύτως “θολά” νερά, λέγοντας απλώς: «Είναι μέσα στο DNA μας ο σεβασμός των τοπικών ιδιομορφιών και της αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης. Στηρίζουμε λοιπόν εκείνες τις επιλογές οι οποίες μπορούν πραγματικά να συμβάλλουν στην ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών. Με αυτοδιοικητικά κριτήρια κινούμαστε. Δεν υιοθετούμε ούτε το μοντέλο του κ. Μητσοτάκη, που όταν τον ακούω να απευθύνεται στους αυτοδιοικητικούς νομίζω ότι ετοιμάζει γιουρούσι στην Αυτοδιοίκηση, ούτε έχουμε τα φοβικά σύνδρομα του ΚΙΝ.ΑΛ.».

Στη μάχη για τον θώκο ο Γ. Παπακωνσταντής

Για τα καλά ανακατεύεται πλέον η “τράπουλα” στον Δήμο Μυλοποτάμου μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπακωνσταντή.

Ο γνωστός καθηγητής Εγκληματολογίας και άλλοτε πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ προχώρησε χθες στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον δημαρχιακό θώκο του Μυλοποτάμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχοντας βαθιά την αίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης απέναντι στους συντοπίτες μου και στον τόπο μου, τον Μυλοπόταμο, επιλέγω να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συνδημοτών μου, ως υποψήφιο δήμαρχο Μυλοποτάμου, επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού που αποτελείται από συντοπίτες και συντοπίτισσες που έχουν τις ίδιες αγωνίες και την ίδια συναίσθηση της ευθύνης για τον τόπο μας»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News