default-image

«Βλέπουν» τον Ηλία Λυγερό για τη Λότζια!

Ηράκλειο
«Βλέπουν» τον Ηλία Λυγερό για τη Λότζια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντρικά ΜΜΕ τον χρίζουν “φαβορί” για να στηριχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί μέχρι πριν λίγο καιρό τα γραφόμενα, τα ρεπορτάζ και η όλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα να ήθελαν “ανοιχτό βιβλίο” τις προεκλογικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Κρήτης (με στήριξη της υποψηφιότητας Αρναουτάκη) και “μπερδεμένο κουβάρι” τις προθέσεις του κυβερνώντος κόμματος για τον Δήμο Ηρακλείου, η κατάσταση όμως τώρα μοιάζει να έχει αντιστραφεί αρκετά.

Η εικόνα για τη Λότζια μοιάζει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει, με την μπίλια από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να ενδέχεται μάλιστα - παρά τα περί αντιθέτου θρυλούμενα - να κάθεται τελικά στο όνομα του Ηλία Λυγερού, ενώ, την ίδια ώρα, περισσότερο μπερδεμένο κουβάρι μοιάζει το τι μέλλει γενέσθαι από πλευράς του κυβερνώντος κόμματος για το Μέγαρο της πλατείας Ελευθερίας.

Δύο 24ωρα μόλις πριν την αυριανή κάθοδο του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη στο Ηράκλειο, κάθοδος που θα έχει ως βασικό “μενού” τα προεκλογικά ενόψει της αυτοδιοικητικής κάλπης του ερχόμενου Μαΐου και δη τις επιλογές για τους Δήμους του νησιού, ο Ηλίας Λυγερός “ξεπρόβαλε” χθες σε κεντρικά δημοσιεύματα ως η πλέον... πιθανή επιλογή αναφορικά με τη στήριξη υποψηφιότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον μεγαλύτερο δημαρχιακό θώκο της Κρήτης.

Οι σχετικές αναφορές και εκτιμήσεις για τον Ηλία Λυγερό είναι ότι κρίνεται κεντρικά από το κόμμα με θετική αξιολόγηση ως ένα “άλογο που τραβά” και έχει δώσει δείγματα γραφής τέτοια, που συγκλίνουν στο σενάριο της υποστήριξής του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δείγματα γραφής, με βάση τη σχετική εκτίμηση που υπάρχει κεντρικά αλλά και τοπικά (σε έναν βαθμό) από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η μεγάλη κινητικότητα, η εργατικότητα και ο ζήλος που έχει δείξει από το 2014 μέχρι τώρα ο επικεφαλής των “Ενεργών Πολιτών”. Αναγνωρίζεται ότι έχει πολύ δυναμική παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια, ότι ρίχνει πολλή δουλειά και μελέτη, κι ότι ασχολείται παρά πολλές ώρες με τα του Δήμου και των κοινών. Και συνάμα του αναγνωρίζεται ότι επιδεικνύει βελτίωση και από επικοινωνιακής-πολιτικής πλευράς, συν το ότι μπορεί ο ίδιος να είχε διαφοροποίηση και αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως κράτησε την παράταξη ενωμένη, χωρίς ιδιαίτερα παρατράγουδα και εσωτερικές εντάσεις, όπως αντιθέτως έχει συμβεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις δημοτικών παρατάξεων.

Άκρως χαρακτηριστικό ήταν το χθεσινό δημοσίευμα του aftodioikisi.gr, που σκιαγραφεί ανοιχτά τον νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες” ως... φαβορί για να στηριχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη της Λότζιας!

«Στο Ηράκλειο της Κρήτης κατεβαίνει την Τετάρτη (σ.σ. αύριο) ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και πάνω-πάνω στην ατζέντα του είναι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2019. Με δεδομένο ότι την υπόθεση της Περιφέρειας Κρήτης τη χειρίζεται κυρίως το Μαξίμου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην υποψηφιότητα Αρναουτάκη, ο κ. Σκουρλέτης με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτεύουσα της Κρήτης θα επιχειρήσει να κλείσει τις υποψηφιότητες στους Δήμους», αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω δημοσίευμα, που περνώντας στο κυρίως “μενού”, δηλαδή στις τελικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον δημαρχιακό θώκο του Ηρακλείου, σημειώνει: «Και, βεβαίως, πρώτα απ’ όλα στον Δήμο Ηρακλείου, όπου, μετά από ορισμένες παλινωδίες, το κυβερνών κόμμα φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη στήριξη εκ νέου του Ηλία Λυγερού, ηλεκτρολόγου μηχανικού του ΕΜΠ και επιτυχημένου επιχειρηματία στον τομέα των ιδιωτικών κατασκευών. Ο Ηλίας Λυγερός, που στην Κρήτη έχει το προσωνύμιο “αριστερός manager”, μιας και συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπερ-δεκαπενταετή επιτυχημένη παρουσία στον χώρο των επιχειρήσεων και τη δραστηριοποίησή του από τα φοιτητικά του χρόνια στον χώρο της Αριστεράς, φαίνεται ότι προκρίνεται, πλέον, τόσο από την Κουμουνδούρου όσο και από το μεγαλύτερο τμήμα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο».

Το δημοσίευμα επικαλείται, μάλιστα, και αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που φέρονται να έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ, και τα οποία δίνουν... πόντους στην επιλογή στήριξης του Ηλία Λυγερού.

Αξιολόγηση ΚΙΝ.ΑΛ.: Το παζλ για τον Δήμο Ηρακλείου

Εντωμεταξύ, έντονη κινητικότητα καταγράφεται πλέον και στις τάξεις του τοπικού ΚΙΝ.ΑΛ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσουν σήμερα οι αξιολογήσεις των υποψήφιων δημάρχων που θα διεκδικήσουν τον Δήμο Ηρακλείου με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής.

Θυμίζουμε ότι για την Περιφέρεια Κρήτης η τοπική οργάνωση του ΚΙΝ.ΑΛ. έχει ήδη εγκρίνει την υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη.

Για τον Δήμο Ηρακλείου, ωστόσο, έχει υπάρξει μια σχετική καθυστέρηση, καθώς το παζλ, ένεκα των πολλών φερόμενων ενδιαφερόμενων από τον εν λόγω πολιτικό χώρο, μοιάζει πολύ δύσκολο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News