Ταινία με κινέζικη υπογραφή θα γυριστεί στην Κρήτη

Πολιτισμός
Ταινία με κινέζικη υπογραφή θα γυριστεί στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλόβαθμα στελέχη Κινέζικων δημοσίων οργανισμών στην Κρήτη

Για τρίτη φορά βρέθηκαν στην Κρήτη υψηλόβαθμα στελέχη Κινεζικών δημόσιων Οργανισμών που είναι πλέον στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημιουργία ταινίας που ένα μεγάλο μέρος της όπως όλα δείχνουν θα γυριστεί στην Κρήτη.

Η ταινία θα έχει στο επίκεντρο της την ταλαιπωρία χιλιάδων κινέζων που επαναπατρίστηκαν στην Κίνα μέσω της Κρήτης, φεύγοντας από τη Λιβύη όταν ξέσπασαν τα γεγονότα το 2011.

Η κινεζική αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχε και ένα συγγενικό πρόσωπο του προέδρου Σι Τζινπίνγκ σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους όχι μόνο για τη ζεστασιά με την οποία αντιμετώπισαν στο νησί τους χιλιάδες κινέζους πριν από 8 περίπου χρόνια, αλλά και το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό του τόπου.

Τα γυρίσματα της ταινίας που θα αποτελέσει διαφήμιση για το νησί αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2019 και η ταινία να βγει στις αίθουσες το 2020, με τον πρριφερειάρχη Κρήτης να εξηγεί πόσο σημαντικό θα είναι τα εκατομμύρια των Κινέζων που θα την παρακολουθήσουν να δουν έστω και μέσα από την ταινία αυτή τις ομορφιές του νησιού.

Πάντως εκείνο στο οποίο επικεντρώθηκε ο Σταύρος Αρναουτάκης ήταν το γεγονός ότι ο δρόμος συνεργασίας με την Κίνα είναι ανοιχτός εδώ και χρόνια, πλην όμως σε αυτή τη φάση θα πρέπει εκτός από τη συνεργασία σε θεωρητικό επίπεδο, να προχωρήσουν και συγκεκριμένες δράσεις που θα τονώσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ενισχύοντας και την ελληνική οικονομία. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News