Τον έσωσαν από βέβαιο θάνατο μετά από ανακοπή στο Κέντρο Υγείας Μοιρών

Κρήτη
Τον έσωσαν από βέβαιο θάνατο μετά από ανακοπή στο Κέντρο Υγείας Μοιρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ενόχληση στον οισοφάγο παραλίγο να του στοιχίσει την ίδια του την ζωή

Το περιστατικό που θα έχουν για καιρό να θυμούνται, έζησαν γιατροί και μία νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Μοιρών τα προηγούμενα 24ώρα καθώς κατάφεραν να επαναφέρουν στην ζωή  65χρονο Μεσαρίτη μετά από 3 απινιδώσεις. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος μετά από παρότρυνση του αδερφού του, γνωστού καρδιολόγου κ.Τουπάκη, πήγε στο Κέντρο Υγείας για μία απλή ενόχληση στον οισοφάγο και ξαφνικά υπέστη ανακοπή.

Η ανακοπή συνέβη και ενώ ένας εκ των γιατρών ενημέρωνε τον αδερφό του 65χρονου, γνωστό καρδιολόγο της Μεσαράς, για την επίσκεψη του ασθενούς στο Κέντρο Υγείας, ότι εξελίσσεται ομαλά και ότι το καρδιογράφημα στο οποίο και είχε υποβληθεί ήταν "καθαρό".

Ξαφνικά ο 65χρονος σωριάστηκε στο έδαφος χωρίς αισθήσεις.

Γιατροί επιδόθηκαν σε «αγώνα δρόμου» και με σύμμαχο τη γνώση και την εμπειρία τους, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στην ζωή προχωρώντας σε απανωτές απινιδώσεις ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή της νοσηλεύτριας.

Μετά από ώρα και ως εκ θαύματος ο ασθενής ανάνηψε και μάλιστα με πλήρεις τις αισθήσεις του.

Στο μεταξύ στο Κέντρο Υγείας έφθασε και ο αδερφός του που με την συνοδεία και γιατρού του Κέντρου Υγείας, μετέφεραν τον άντρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και νοσηλεύεται.

Για μία ακόμη φορά οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Μοιρών έσωσαν μια ακόμη ζωή σε ένα Κέντρο Υγείας, όπου καθημερινά δέχεται αρκετά σοβαρά περιστατικά με γιατρούς και νοσηλευτές να καταβάλλουν κάθε φορά υπεράνθρωπες προσπάθειες για το καλό πάντα των ασθενών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News