«Αναίτιες» οι προσαγωγές και η σύλληψη στο πάρκο Γεωργιάδη

Ηράκλειο
«Αναίτιες» οι προσαγωγές και η σύλληψη στο πάρκο Γεωργιάδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το πάρκο Γεωργιάδη

Μετά την επεισοδιακή σύγκρουση των ΜΑΤ με τις «Φυλές του πάρκου» για την ανάπλαση του χώρου, αναίτιες χαρακτήρισε τη σύλληψη και τις προαγωγές που ακολούθησαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σύμφωνα με την Αντικαπιταλιστική συνεργασία θα τοποθετηθούν οι κάμερες στο πάρκο Γεωργιάδη, ζητώντας να σταματήσει η ανάπλαση του χώρου.

 Σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

«Στις 24/10 μπήκαν στο Πάρκο Γεωργιάδη μπουλντόζες εργολάβων του Δήμου για να ξεκινήσει η προγραμματισμένη εδώ και αρκετό καιρό υποτιθέμενη ανάπλαση. Πρόκειται για ένα έργο ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ ,που στην ουσία θα αλλάξει το δασώδη χαρακτήρα του πάρκου, μετατρέποντας το σε έναν «εξωραϊσμένο ανθόκηπο» με στόχο την παράδοσή του στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Το αντανακλαστικό της τοπικής κοινωνίας ήταν άμεσο, καθώς αμέσως συγκεντρώθηκε πλήθος ανθρώπων που απαιτούσαν να σταματήσει η διαδικασία. Αφού σταμάτησαν τα μηχανήματα, η απάντηση από μεριάς Δήμου και εργολαβίας ήταν να φέρουν στην αρχή τη Δημοτική Αστυνομία και έπειτα τα ΜΑΤ, που αποπειράθηκαν εκείνη την ώρα να συλλάβουν κόσμο. Η προσπάθεια τους όμως αποκρούστηκε από το πλήθος των αλληλέγγυων που βρισκόταν εκεί. Έπειτα από πιέσεις και συγκρούσεις του συγκεντρωμένου πλήθους, τα ΜΑΤ μαζί με τα μηχανήματα του εργολάβου αποχώρησαν από το χώρο του Πάρκου και οι εργασίες σταμάτησαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News