Ηράκλειο

Πώς έγινε το φονικό στις Πατσίδες - Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 67χρονος λογιστής  

«Ένιωσα τη ζωή μου τελειώνει», υποστήριξε στην απολογία του ο 67χρονος λογιστής

Στην τελική ευθεία η εκδίκαση της υπόθεσης της φονικής συμπλοκής που είχε σημειωθεί πριν από δύο χρόνια σε μονοκατοικία στις Πατσίδες Ηρακλείου και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 69χρονος άνδρας από τα Ανώγεια.

Ο 67χρονος λογιστής, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, απολογήθηκε την Παρασκευή, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις στιγμές που ο ίδιος αλληλομαχαιρωνόταν με τον 69χρονο...

Το απόγευμα της Παρασκευής, πάντως, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί αύριο Δευτέρα, οπότε και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι το πρωί της 20ής Οκτωβρίου του 2016 είδε τον 69χρονο άνδρα - τον οποίον δε γνώριζε - να περιφέρεται κρατώντας μια κατσούνα, μέσα στο κτήμα του.

Σύμφωνα με τον 67χρονο οικονομολόγο, ο εκλιπών τον ρώτησε πού βρίσκεται το χωράφι ενός βοσκού, το οποίο απέχει δύο χιλιόμετρα από τη μονοκατοικία του, στις Πατσίδες. Στη συνέχεια, ο 69χρονος φέρεται να ζήτησε από τον κατηγορούμενο νερό και κατόπιν καφέ.

Η άγρια συμπλοκή φαίνεται ότι ξεκίνησε όταν ο 67χρονος γύρισε την πλάτη του για να μεταβεί στην κουζίνα του σπιτιού του και να φτιάξει καφέ στον 69χρονο Ανωγειανό. Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, αρχικά ο 69χρονος τού επιτέθηκε χτυπώντας τον στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Εν συνεχεία ο εκλιπών φέρεται να του κατάφερε μια μαχαιριά που του έκοψε το μάγουλο.

«Είχα τρελαθεί, έβλεπα ότι η ζωή μου τελειώνει. Κατάφερα να τον πετάξω από πάνω μου. Πήρα το κουζινομάχαιρο και του επιτέθηκα. Καρφώναμε ο ένας τον άλλον»

Κατηγορούμενος

Τότε, ο κατηγορούμενος φέρεται να άρπαξε ένα μαχαίρι και να αντεπιτέθηκε στον 69χρονο. «Είχα τρελαθεί, έβλεπα ότι η ζωή μου τελειώνει. Κατάφερα να τον πετάξω από πάνω μου. Πήρα το κουζινομάχαιρο και του επιτέθηκα. Καρφώναμε ο ένας τον άλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο λογιστής, ο οποίος πρόσθεσε ότι είδε «τη βέργα στο πάτωμα», την έπιασε και χτύπησε με αυτήν τον 69χρονο στο κεφάλι. «Ζαλίστηκε. Του είπα να βάλει τα χέρια στα πλακάκια για να μην μπορεί να πιάσει το μαχαίρι. Θα μπορούσα να του είχα κόψει το λαιμό πάνω στη φόρτισή μου, αλλά δεν το έκανα», είπε χθες στην απολογία του ο 67χρονος.Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής μεταξύ των δύο ανδρών, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ρώτησε τον 69χρονο: «Τι θες;». Ο τελευταίος του απάντησε τότε «τα λεφτά». «Ποια λεφτά; Σου χρωστάω εγώ λεφτά;», ρώτησε ο λογιστής. «Όχι, τα λεφτά σου», φέρεται να του αποκρίθηκε ο εκλιπών. «Πες μου ποιος σε έστειλε γιατί θα σε σφάξω», του απάντησε ο κατηγορούμενος, με τον 69χρονο να του λέει «ο γείτονάς σου».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, θεωρεί ότι ο 69χρονος βρέθηκε έξω από το σπίτι του παρακινημένος από γείτονά του. Ο λογιστής φέρεται να είπε χθες ότι ο 69χρονος νόμιζε ότι ο ίδιος έχει χρήματα στο σπίτι και γι’ αυτό προσπάθησε να τον ληστέψει.

Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος αισθάνθηκε προσωρινή αδιαθεσία, ωστόσο αυτό δε διήρκεσε πολύ, και ο 67χρονος συνέχισε κανονικά την απολογία του ενώπιον της Έδρας.

Μετά το πέρας της απολογίας του κατηγορουμένου, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, στις 9:30 το πρωί, με την πρόταση της εισαγγελέως, τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και - κατά πάσα πιθανότητα - την έκδοση της απόφασης.

«Οι όποιοι ισχυρισμοί εμφάνισε η πολιτική αγωγή από την πρώτη μέρα της δίκης κατέπεσαν. Μετά την εξέταση όλων των μαρτύρων, την απολογία του κατηγορουμένου και την ανάγνωση των εγγράφων, απεδείχθη ότι όλα όσα ισχυρίζεται σταθερά από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα ο εντολέας μου είναι αληθή», δήλωσε χθες στη “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Μανόλης Καλλέργης.

 

 

 

Σχόλια