Ηράκλειο

Reunion κάνουν οι απόφοιτοι από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου!

40 Χρόνια μετά. Απόφοιτοι 2ου Λυκείου Ηρακλείου 1978

Οι απόφοιτοι του 2ου Λυκείου Ηρακλείου κατά το έτος 1978 θα συναντηθούν ξανά!

Σαράντα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους οι απόφοιτοι του ιστορικού 2ου Λυκείου Αρρένων Ηρακλείου, κάνουν reunion σε μια μοναδική επανένωση – συνάντηση που θα ξυπνήσει πάμπολλες αναμνήσεις, που για χρόνια συνταξίδευαν στο χώρο της γνώσης στα ανέμελα εφηβικά τους χρόνια.

Το reunion θα γίνει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. σε χώρο που έχει επιλεγεί στις Αρχάνες.

Η Οργανωτική Επιτροπή εδώ και καιρό, επεξεργάζεται και έχει ασχοληθεί ενεργά γι’ αυτή τη συνάντηση. Ήδη έχουν γίνει αρκετές επαφές, ενώ δημιουργήθηκε και ομάδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο «Απόφοιτοι Β΄ Λυκείου Ηρακλείου 1978» η οποία έχει τύχει θερμής υποδοχής. Σ΄ αυτήν εκτός της επικοινωνίας των μελών της αναρτώνται φωτογραφίες από σχολικές χρονιές, εκδηλώσεις, εκδρομές, ποδοσφαιρικούς αγώνες κ.ά.

Είναι βέβαιο πως στη συνάντηση θα ξετυλιχθούν ιστορίες με  μνήμες καθηγητών: Ασκοξυλάκη, Κωστάκη, Οικονομάκη, Γωνιωτάκη, Λυδάκη, Αστρινάκη, Λάμπρου, Σκαρβελάκη, Κοζυράκη, Καλικάκη, πατέρα Μ. Γιγουρτάκη, Περισυνάκη, Αθανασάκη, Κρασονικολάκη, Παπαδάκη, Λιοντάκη και άλλους, που ο καθένας με τον δικό του τρόπο πριν από 40 χρόνια συνέβαλε και σφράγισε την πορεία του καθενός μας.

Πλησιάζοντας στα 60 και για να ακριβολογούμε στα 58  χρόνια, οι συμμαθητές μας  επισφραγίζοντας -στο σύνολο τους- μια λαμπρή ανθρώπινη μα και στη συνέχεια επαγγελματική πορεία, παρά τις όποιες αντιξοότητες πορεύονται ή μάλλον πορευόμαστε προς το μέλλον με δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία.

Οι νεολαίοι του 1978, του 2ου Λυκείου Αρρένων, με χαρά θα συναντηθούν  ξανά. Φαλακροί αρκετοί, με άσπρα μαλλιά κάποιοι άλλοι, με γκρίζα οι πιο τυχεροί,  μα πάνω απ' όλα με τη φλόγα και την αγάπη όλων σε μια αξέχαστη εποχή με εμπειρίες πολλές που φέρνει τη σφραγίδα του Β’ Λυκείου Αρρένων Ηρακλείου, αποφοιτησάντων τον Ιούνιο του 1978.

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις Αρχάνες, ημέρα ορόσημο μα και αναζωογόνησης των αποφοιτησάντων, κάποιοι παππούδες πλέον θα μπορούν να διηγηθούν στα εγγόνια τους αλλά και οι άλλοι στα παιδιά και στους δικούς τους, τις μοναδικές στιγμές που έζησαν τα τελευταία μαθητικά τους χρόνια  στο ιστορικό Δεύτερο Λύκειο Αρρένων Ηρακλείου.

Η... μαγιά παραμένει η ίδια και επιβεβαιώνεται πως συνεχίζει να παράγει με την ίδια συνταγή..., αρκετά αυθεντικά παράγωγα. Άλλωστε το πολύπλοκο γηγενές της κράμα, απλώθηκε για τα καλά σε πολλούς τομείς κάνοντας υπερήφανους όλους μας.

Στο γαλάζιο της Θάλασσας, στον Τουρισμό, στην  Εκκλησία, στη Διπλωματία, στην Ιατρική,  στη Δικηγορία, στην Επιχειρηματικότητα,  στην Επιστήμη γενικά, στις Νέες τεχνολογίες με το Ίντερνετ και τα Social Media, στη Διοίκηση, στην κορυφαία Βικελαία βιβλιοθήκη, στη Δημοσιογραφία, στην Οργάνωση επιχειρήσεων, στα Οικονομικά, αλλά και σε τόσα άλλα υπάρχει μια σφραγίδα «Β΄ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» -  Σχολικό έτος 1977-1978.

Μάλιστα ο καθένας μας διαγράφοντας μια προσωπική, μα συνάμα  ανθρώπινη, φιλική και επαγγελματική πορεία κοιτώντας ψηλά μα και με ευγνωμοσύνη αναπολούμε τα παλιά.  

Κλείνουμε λοιπόν το μάτι με αγάπη και σεβασμό στο παρελθόν και σ’ όλους αυτούς που πορευθήκαμε και μοιραστήκαμε πριν από 40 χρόνια τα όνειρα και τις ελπίδες μας απ' το Δεύτερο Λύκειο Αρρένων Ηρακλείου, ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. 

Η Οργανωτική Επιτροπή -Αλεξανδράκης Γιάννης, Γκόγκολος Γιάννης και  Φραγκιαδάκης Γιώργος -καλεί όλους τους απόφοιτους του «Δεύτερου Λυκείου Αρρένων  Ηρακλείου 1978»  να δηλώσουν συμμετοχή στη συνάντηση αυτή.

Επικοινωνία μέσω Facebook στη σελίδα:

«40 Χρόνια μετά. Απόφοιτοι 2ου Λυκείου Ηρακλείου 1978»,

https://www.facebook.com/events/292978251263440/

και μέσω messenger στη σελίδα:

https://www.facebook.com/messages/t/1845892638860946

 

Σχόλια