Ηράκλειο

Ξεκίνησε στο Γάζι ο εορτασμός για την 28η Οκτωβρίου

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από μαθητές και τοπικούς φορείς στο Μνημείο Πεσόντων στο Τσαλικάκι

Με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στο Τσαλικάκι, ξεκίνησε ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Μαλεβίζι.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου Γαζίου, καθώς και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, ενώ για την 28η Οκτωβρίου μίλησαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας Ανδρέας Ξυλούρης, Ειρήνη Μανιά και Αλκιβιάδης Μελιδονιώτης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Γάζι, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δάσκαλο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, Αχιλλέα Τσάμη και την παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, στις 12 το μεσημέρι. Μια παρέλαση η οποία θα έχει ως αφετηρία τη συμβολή της λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδό Καμαριώτη και τερματισμό τον Ιερό Ναό του Άγιου Νικόλαου, στη δυτική έξοδο του Γαζίου.

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν τμήματα του νηπιαγωγείου και προνηπιαγωγείου του ιδιωτικού νηπιαγωγείου «Τα Μελισσάκια μας», τμήμα Βρεφονηπιακού Σταθμού «Το χαμόγελο», οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γαζίου, Κρουσώνα, Δαμάστας, Αγίας Μαρίνας και Μονής, η σχολή Κρητικών χορών & μουσικής «Μαρής», το αθλητικό σωματείο Αλμυρός και οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

 

Σχόλια