Υπόθεση Γερομαρκάκη: Να λάμψει η αλήθεια ζήτησε η μάνα του 18χρονου

Ηράκλειο
Υπόθεση Γερομαρκάκη: Να λάμψει η αλήθεια ζήτησε η μάνα του 18χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση του φρικτού θανάτου του Μ. Γερομαρκάκη - Σε δεύτερο χρόνο θα εξεταστούν οι πιθανές ευθύνες των αστυνομικών

Ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου η ακροαματική διαδικασία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε στο τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο 18χρονος Μανώλης Γερομαρκάκης.

Μάλιστα το δικαστήριο αποφάσισε να αποφανθεί αρχικά για τις ευθύνες που προέκυψαν από το τροχαίο δυστύχημα και σε δεύτερο βαθμό για τις πιθανές ευθύνες των αστυνομικών στο μέτωπο των ενεργειών που έπρεπε να κάνουν μετά το συμβάν.

Μητέρα 18χρονου: «Δεν μπορώ να το κατανοήσω...»

«Παρ’ όλες τις προσπάθειες που έχουμε κάνει για την ενιαία εκδίκαση της υπόθεσης, σήμερα (σ.σ. χθες) ελήφθη η απόφαση να διαχωριστεί. Εγώ αυτό δεν μπορώ να το κατανοήσω...» ανέφερε, εμφανώς αναστατωμένη, η κ. Σοφία Λυράκη μπροστά στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”.

«Πιστεύω να είναι για το καλό της υπόθεσης και στο τέλος να λάμψει η αλήθεια», επισήμανε, κλείνοντας, η κ. Λυράκη.

«Θεωρώ ορθή και δίκαιη και κατ' οικονομίαν την απόφαση του Δικαστηρίου περί χωρισμού των τριών υποθέσεων και αναστολής της ποινικής διαδικασίας ως προς τους τρεις υπόλοιπους κατηγορούμενους. Θεωρώ ότι ήταν απολύτως αναγκαία η διαλεύκανση των συνθηκών του τροχαίου δυστυχήματος και νομίζω ότι με την εξέλιξη αυτή θα καταδειχτεί ο πραγματικός υπαίτιος αυτού του τραγικού συμβάντος ως εξαρχής υποστηρίζει ο εντολέας μου», δήλωσε χθες με νόημα στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” η συνήγορος υπεράσπισης του συνοδηγού του περιπολικού, κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Σύμφωνα με την τότε καταγραφή του συμβάντος το μηχανάκι το οποίο οδηγούσε ο νεαρός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μια ελιά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Τραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι στο σημείο του δυστυχήματος σταματά ο πατέρας του Μανώλη, εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ, για να βοηθήσει και διαπιστώνει ότι το παιδί που βρίσκεται αιμόφυρτο το έδαφος είναι ο γιος του.

Οι τότε αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο και ένα περιπολικό το οποίο σταματά στο σημείο για να επιληφθεί του συμβάντος.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από αμέλεια υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι, ότι σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσαν το τροχαίο δυστύχημα και ότι απλά επιλήφθηκαν του συμβάντος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται ακόμα δύο αστυνομικοί οι οποίοι οι οποίοι κατηγορούνται ο ένας για ψευδορκία και ο άλλος για παράβαση καθήκοντος οι οποίοι και αυτοί υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News