Αύριο η συνέχεια της πολύκροτης δίκης για το θάνατο του φιλάθλου

Ηράκλειο
Αύριο η συνέχεια της πολύκροτης δίκης για το θάνατο του φιλάθλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Δευτέρα θα εκδικαστεί τελικά σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς, Κώστα Κατσούλη

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των συνολικά τεσσάρων κατηγορουμένων, ο οποίος διορίστηκε από το δικαστήριο, ζήτησε αναβολή προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία της υπόθεσης.

Η Έδρα απέρριψε το αίτημα περί αναβολής και διέκοψε τελικά τη δίκη, η οποία - όπως έγινε γνωστό - θα γίνει τη Δευτέρα.

Ας σημειωθεί ότι το «παρών» έδωσαν την Τετάρτη στο δικαστήριο οι γονείς, αλλά και ο αδερφός του αδικοχαμένου Κατσούλη, οι οποίοι ζητούν δικαίωση στη μνήμη του αγαπημένου τους Κώστα.

Εξάλλου, αξίζει να επισημάνουμε ότι κανείς από τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό για την επίμαχη υπόθεση δε βρίσκεται στη φυλακή, καθώς όλοι τους έχουν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

«4» στο εδώλιο

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα καθίσουν τη Δευτέρα συνολικά τέσσερις άνδρες: Ο λόγος για έναν 36χρονο, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 16 ετών, έναν 30χρονο, στον οποίο είχε επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών, αλλά κι έναν 28χρονο.

Ο τελευταίος είναι κατηγορούμενος παρά το ότι είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, καθώς, μετά τη δίκη, η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης είχε ασκήσει έφεση κατά της απαλλακτικής για τον 28χρονο πρωτόδικης απόφασης.

Εξάλλου, στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου θα καθίσει κι ένας 38χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος άλλου φιλάθλου του Εθνικού, αλλά και για συμπλοκή.

Με λίγα λόγια, ο 38χρονος δε δικάζεται για την πράξη της σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης στον Κατσούλη (για την οποία θα δικαστούν οι τρεις συγκατηγορούμενοί του), και για την οποία είχε αθωωθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου.

Ο αείμνηστος Κώστας Κατσούλης άφησε την τελευταία του πνοή στις 29 Σεπτεμβρίου του 2014, έπειτα από άνιση «μάχη» που έδωσε για δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο αδικοχαμένος φίλαθλος του Εθνικού Πειραιώς είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν σημειωθεί στη Νέα Αλικαρνασσό, σε παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα του και τον Ηρόδοτο, στις 15 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News