default-image

Διακοπή στη δίκη Κατσούλη - Στο Ηράκλειο οι γονείς του αδικοχαμένου φιλάθλου

Ηράκλειο
Διακοπή στη δίκη Κατσούλη - Στο Ηράκλειο οι γονείς του αδικοχαμένου φιλάθλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «παρών» στο δικαστήριο έδωσαν σήμερα οι γονείς, αλλά και ο αδερφός του αδικοχαμένου Κατσούλη, οι οποίοι ζητούν δικαίωση στη μνήμη του αγαπημένου τους Κώστα

Την ερχόμενη Δευτέρα θα εκδικαστεί τελικά σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς, Κώστα Κατσούλη, ο οποίος  είχε τραυματιστεί βαρύτατα - και είχε αποβιώσει δύο εβδομάδες μετά - κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν σημειωθεί στη Νέα Αλικαρνασσό, σε παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα του και τον Ηρόδοτο, τον Σεπτέμβριο του 2014. 

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, ο οποίος διορίστηκε από το δικαστήριο, ζήτησε αναβολή προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία της υπόθεσης.

Η Έδρα απέρριψε το αίτημα περί αναβολής και διέκοψε τελικά τη δίκη, η οποία -όπως έγινε γνωστό- θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Ας σημειωθεί ότι το «παρών» έδωσαν σήμερα στο δικαστήριο οι γονείς, αλλά και ο αδερφός του αδικοχαμένου Κατσούλη, οι οποίοι ζητούν δικαίωση στη μνήμη του αγαπημένου τους Κώστα.

Εξάλλου, αξίζει να επισημάνουμε ότι κανείς από τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό για την επίμαχη υπόθεση, δεν βρίσκεται στη φυλακή, καθώς όλοι τους έχουν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα καθίσουν τη Δευτέρα συνολικά τέσσερις άνδρες: Ο λόγος για έναν 36χρονο, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 16 ετών, έναν 30χρονο, στον οποίο είχε επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών, αλλά κι έναν 28χρονο. 

Ο τελευταίος είναι κατηγορούμενος παρά το ότι είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, καθώς, μετά τη δίκη, η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης είχε ασκήσει έφεση κατά της απαλλακτικής για τον 28χρονο πρωτόδικης απόφασης. 

Εξάλλου, στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου θα καθίσει κι ένας 38χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος άλλου φιλάθλου του Εθνικού, αλλά και για συμπλοκή. 

Με λίγα λόγια, ο 38χρονος δε δικάζεται για την πράξη της σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης στον Κατσούλη (για την οποία θα δικαστούν οι τρεις συγκατηγορούμενοί του), και για την οποία είχε αθωωθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News