Ηράκλειο

«Πόλεμος» για το πάρκο Γεωργιάδη - ΜΑΤ και χειροπέδες

Εμπόλεμη κατάσταση με φόντο το πάρκο Γεωργιάδη όπου άνδρας διέφυγε με χειροπέδες

Aπίστευτο σκηνικό έντασης στο πάρκο Γεωργιάδη που επεκτάθηκε και στην αρχή της λεωφόρου Δημοκρατίας όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου έχοντας απέναντί του διμοιρία των ΜΑΤ.

Ο δήμος Ηρακλείου επιμένει να προχωρήσει στην ανάπλαση του πάρκου, ωστόσο οι «Φυλές του πάρκου» απαντούν ότι παραμένει ασαφής η τύχη 92 δέντρων με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στις δύο πλευρές. Έντονο ήταν το σκηνικό έντασης, με πετροπόλεμο και κυνηγητό της αστυνομίας σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, οι οποίοι έκλεισαν για λίγο. Μάλιστα το μεσημέρι επικράτησε απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο.

Διέφυγε με χειροπέδες

Μάλιστα το μεσημέρι της Τετάρτης οι αστυνομικοί επιχείρησαν να περάσουν χειροπέδες σε διαμαρτυρόμενο με αποτέλεσμα να επικρατήσουν σκηνές απείρου κάλλους αφού ο νεαρός εθεάθη να διαφεύγει με τις χειροπέδες.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι μπουλντόζες έκαναν την εμφάνισή τους το μεσημέρι και εμποδίστηκαν από τους διαμαρτυρόμενους.

 Ένταση επικράτησε ανάμεσα στον προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας κ. Μαρίνο Παττακό και τους διαμαρτυρόμενους, παρουσία της αστυνομίας που ζητούσε επιτακτικά να απομακρυνθούν οι «Φυλές του Πάρκου». Ωστόσο γρήγορα επικράτησε ένταση με τους διαμαρτυρόμενους να εμφανίζονται ανυποχώρητοι με τα ΜΑΤ να σπεύδουν στο σημείο όπου επικράτησε πανδαιμόνιο. Οι μπουλντόζες πάντως δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν στις εγρασίες οι οποίες "πάγωσαν" υπό το βάρος των διαμαρτυριών. 

Όπως τόνισε στο neakriti.gr o κ.Παττακός: «Δεν μπορούν κάποιοι να αποφασίζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Κάποιοι άνθρωποι από τη γνωστή ομάδα παρεμπόδισαν τις μπουλντόζες και ήρθαμε με την αστυνομία για να βοηθήσουμε την εκκίνηση του έργου και να τους απομακρύνουμε. Είναι γνωστές οι διαβουλεύσεις αλλά τα άτομα αυτά είναι αδιάλλακτα και θα τους απομακρύνουμε. Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω».

 

Όπως είχε σημειώσει ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός «Ξεκαθαρίζουμε όμως ότι το έργο θα προχωρήσει κανονικά. Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα εφαρμοστούν. Οι διαφωνίες είναι δεκτές και θεμιτές, τα τελεσίγραφα και οι απειλές δεν είναι. Ο σεβασμός στην δημοκρατία και τις λειτουργίες της, δεν μπορεί να μπει σε διαπραγμάτευση». Ξεκαθάρισε δε ότι θα κοπούν μόνο τα άρρωστα δέντρα.

 Από την πλευρά τους οι «Φυλές του Πάρκου» έχουν προειδοποιήσει ότι προσφεύγουν στο ΣτΕ και απαντούν:« Με τόσα παραδείγματα «περιποίησης» δέντρων στην πόλη, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αρκεστούμε στις προφορικές δεσμεύσεις του δημάρχου και στα προπαγανδιστικά βίντεο των χιλιάδων ευρώ.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια