Εμπόδισαν τις μπουλντόζες στο πάρκο Γεωργιάδη – Στο σημείο των ΜΑΤ

Ηράκλειο
Εμπόδισαν τις μπουλντόζες στο πάρκο Γεωργιάδη – Στο σημείο των ΜΑΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανδαιμόνιο στο πάρκο Γεωργιάδη όπου παρεμπόδισαν τις μπουλντόζες

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση του πάρκου Γεωργιάδη για τις οποίες υπάρχει ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στις «Φυλές του Πάρκου» και το δήμο Ηρακλείου.

Οι μπουλντόζες εμφανίστηκαν μεν, αλλά παρεμποδίστηκαν από διαμαρτυρόμενους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι "είναι ασαφής η τύχη 92 των δέντρων (56 καζουαρίνων και 36 φίκων)".

Ένταση για την ανάπλαση

Διαβουλεύσεις ξεκίνησαν το πρωί ανάμεσα στον προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας κ. Μαρίνο Παττακό και τους διαμαρτυρόμενους, παρουσία της αστυνομίας που ζητούσε επιτακτικά να απομακρυνθούν οι «Φυλές του Πάρκου».Ωστόσο γρήγορα επικράτησε ένταση στο σημείο με τους διαμαρτυρόμενους να εμφανίζονται ανυποχώρητοι και τη δύναμη της αστυνομίας να ενισχύεται για τους απωθήσει. 

Λίγο πριν τη 13:00 το μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν αλλά οι εργασίες πριν καλά-καλά ξεκινήσουν, "πάγωσαν" υπό το βάρος των διαμαρτυριών.

Όπως τόνισε στο neakriti.gr o κ.Παττακός: «Δεν μπορούν κάποιοι να αποφασίζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Κάποιοι άνθρωποι από τη γνωστή ομάδα παρεμπόδισαν τις μπουλντόζες και ήρθαμε με την αστυνομία για να βοηθήσουμε την εκκίνηση του έργου και να τους απομακρύνουμε. Είναι γνωστές οι διαβουλεύσεις αλλά τα άτομα αυτά είναι αδιάλλακτα και θα τους απομακρύνουμε. Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω».

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει κληθεί και Εισαγγελέας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News