Δράστης φονικού στο Τυμπάκι: Τον σκότωσα επειδή μου έβρισε την οικογένεια

Ηράκλειο
Δράστης φονικού στο Τυμπάκι: Τον σκότωσα επειδή μου έβρισε την οικογένεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισόβια για τη δολοφονία του 24χρονου με σφυρί

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιφύλασσε χθες η Ελληνική Δικαιοσύνη στον 33χρονο μετανάστη από το Πακιστάν, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2017 σφυροκόπησε μέχρι θανάτου έναν νεαρό συμπατριώτη του, στο Τυμπάκι της Μεσαράς.

Ο 33χρονος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, ένα χρόνο κι ένα μήνα μετά το τραγικό συμβάν, υποστηρίζοντας ότι “θόλωσε” επειδή ο 24χρονος ομοεθνής του έβρισε την οικογένειά του. Εντούτοις, η Έδρα δεν έδειξε καμία επιείκεια στον κατηγορούμενο, επιβάλλοντάς του ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το πτώμα του άτυχου Πακιστανού είχε εντοπιστεί από τους ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων στα οποία εργάζονταν θύτης και θύμα. Μέλη της εν λόγω οικογένειας έψαχναν για αντικείμενα τα οποία φέρονται να έλειπαν από τη θέση που βρίσκονταν, μέσα στα θερμοκήπια.

Εξερευνώντας, ωστόσο, την επίμαχη περιοχή και ακολουθώντας την έντονη δυσοσμία που επικρατούσε, οι δύο άνδρες βρέθηκαν ενώπιον ενός άκρως ανατριχιαστικού θεάματος, καθώς αντίκρισαν το πτώμα του 24χρονου...

Η σορός του νεαρού είχε τυλιχτεί με νάιλον και είχε πεταχτεί σε ρέμα κοντά σε θερμοκήπιο, στον Λάκκο, στο Τυμπάκι. Λίγο μετά, οι δύο άνδρες ενημέρωσαν ταραγμένοι την ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της οποίας προσήγαγαν τον 33χρονο και τον ανέκριναν: Ενώ αρχικά ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε προβεί στο αποτρόπαιο έγκλημα - είχε υποστηρίξει ότι ο 24χρονος, ο οποίος είχε να φανεί μέρες στη δουλειά του, είχε φύγει για το Ηράκλειο - τελικά αναγκάστηκε να ομολογήσει.

Ο 33χρονος άνδρας κάθισε χθες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, κατηγορούμενος για την κακουργηματική πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση που προηγήθηκε κατά τη χθεσινή δίκη.

«Μου έβρισε την οικογένεια»

Νωρίτερα τη χθεσινή ημέρα, ο 33χρονος άνδρας απολογήθηκε ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον συμπατριώτη του επειδή εκείνος έβρισε την οικογένειά του.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στην κουλτούρα του λαού τους η προσβολή της τιμής της οικογένειας κάποιου είναι κάτι πάρα πολύ κακό. Έτσι ο 33χρονος, ο οποίος, όπως ανέφερε και χθες ενώπιον της Έδρας, εργαζόταν σκληρά στην Κρήτη για να βγάζει χρήματα και να τα στέλνει στην οικογένειά του στο Πακιστάν, ισχυρίστηκε ότι “θόλωσε” και άρπαξε ένα σφυρί που βρήκε μπροστά του.

Ακολούθησαν φρικιαστικές στιγμές, με τον νεαρό άνδρα να βρίσκει μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια του 33χρονου. Όπως ειπώθηκε και κατά τη χθεσινή δίκη, ο κατηγορούμενος κατάφερε 4 ή 5 χτυπήματα στο κεφάλι του 24χρονου, το οποίο κυριολεκτικά παραμορφώθηκε... Ας σημειωθεί, πάντως, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης ο 33χρονος καθόταν με σκυμμένο το κεφάλι.

Η συνήγορος που διορίστηκε από το δικαστήριο για να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο ζήτησε χθες από την Έδρα να δεχτεί ότι ο 33χρονος προέβη στο ειδεχθές έγκλημά του εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Το εν λόγω αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Μετά την απόφαση περί ενοχής του κατηγορουμένου, η υπεράσπιση του 33χρονου ζήτησε να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό (είτε του πρότερου έντιμου βίου, είτε της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, είτε της καλής συμπεριφοράς που επέδειξε ο δράστης μετά την πράξη του).

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να μη χορηγήσει κανένα ελαφρυντικό στον 33χρονο, ο οποίος καταδικάστηκε τελικά σε ισόβια κάθειρξη και πήρε τον δρόμο της επιστροφής στη φυλακή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News