«Μείνε, κορίτσι μου, στην Κρήτη»: Πρωτοετείς φοιτητές... «εξομολογούνται»

Κρήτη
«Μείνε, κορίτσι μου, στην Κρήτη»: Πρωτοετείς φοιτητές... «εξομολογούνται»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου και ΤΕΙ μιλούν για το… Ηράκλειο της καρδιάς τους

Μια από τις πιο φημισμένες «φοιτητουπόλεις» της Ελλάδας είναι το Ηράκλειο. Άνθρωποι από κάθε σημείο της χώρας, με διαφορετικές καταβολές αλλά και στόχους έρχονται στην πόλη, στήνουν εδώ το νέο τους… σπιτικό κι ελπίζουν σε μια αξέχαστη φοιτητική και, γιατί όχι, εργασιακή ζωή.

Λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων, η ΚΡΗΤΗ TV βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο και συνομίλησε με πρωτοετείς φοιτητές γύρω από τη πόλη και - κυρίως - την επιλογή της.

Το Ηράκλειο χαρακτηρίζεται από τους φοιτητές ως μια «μεγαλούπολη», με κάποιους να την παρομοιάζουν με τη Θεσσαλονίκη, ενώ πολλοί τη χαρακτηρίζουν μέχρι και… «μικρή Αθήνα». Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι εδώ, οι ρυθμοί είναι πιο ανθρώπινοι.

Για τους περισσότερους φοιτητές αυτή είναι η πρώτη φορά που φεύγουν μακριά από τα σπίτια τους κι αυτό είναι ένα «στοίχημα» που πρέπει να το κερδίσουν!

Σημαντικό θέμα για εκείνους είναι αυτό των μετακινήσεων, με τους φοιτητές να μιλούν για ακριβό εισιτήριο και να προτείνουν την έκδοση μηνιαίων ή ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών.

«Η Κρήτη ήταν η ευκαιρία μου για ένα νέο ξεκίνημα»

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η 26χρονη Ανθή: Για το κορίτσι αυτό από τον Πειραιά, η Κρήτη δεν είναι μόνο σπουδές αλλά ουσιαστικά είναι ο τρόπος για την… επανεκκίνηση της ζωής της.

Και αυτό γιατί η Ανθή «ξαναζεί τα φοιτητικά της χρόνια», αφού, ενώ έχει σπουδάσει και εργαστεί ως φυσικοθεραπεύτρια, αποφάσισε να κάνει ένα… restart στη ζωή της και η Κρήτη ήταν η ευκαιρία της, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τη συμβουλή των γονιών της… «Πήγαινε κορίτσι μου και μην ξανάρθεις. Μείνε στην Κρήτη!».

Δείτε το ρεπορτάζ: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News