Ηράκλειο

Ν. Κοτζιάς: «Το στόμα μου δεν κλείνει, εγώ δεν εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι»

Σε υψηλούς τόνους η ομιλία του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά από το Ηράκλειο

Ο κ. Κοτζιάς, λίγα 24ωρα μετά την παραίτησή του και στο πλαίσιο της κίνησης «Πράττω», ανέφερε χαρακτηριστικά από το Επιμελητήριο Ηρακλείου: «Εγώ δεν εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι. Ούτε αντέχω τις ατζέντες που “χτυπούν” την εξωτερική πολιτική και την δημοκρατία».

Όπως σημείωσε ο κ. Κοτζιάς «είχα τις διαφωνίες μου με την κυβέρνηση και τις έχω. Τι έπρεπε να κάνω; Να παραιτηθώ. Όλοι έλεγαν οι πολιτικοί δεν παραιτούνται. Εγώ παραιτήθηκα και είμαι υβριζόμενος».

Παράλληλα, ανέφερε πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα «ενάντια στις προσπάθειες απαξίωσης και σε αυτούς που απειλούν και εκβιάζουν».Μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης ο κ. Κοτζιάς υπεραμύνθηκε της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, για την οποία ενημέρωσε το Σάββατο, στην τελετή παράδοσης του υπουργείου Εξωτερικών στον Αλέξη Τσίπρα.

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα για πρώτη φορά μετά το 1948, γι’ αυτό σκούζουν οι οπαδοί της αδράνειας».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ΠΓΔΜ ο κ. Κοτζιάς διερωτήθηκε: «Θέλουμε διαμελισμό της γειτονικής χώρας, όπως θέλουν κάποιοι – και θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα – ή ειρηνική συμβίωση και ανάπτυξη στα Βαλκάνια;», ενώ σημείωσε πως στην ψηφοφορία στα Σκόπια, τονίστηκε πως η ΠΓΔΜ αλλάζει όνομα και μετονομάζεται σε «Βόρεια Μακεδονία».Λίγα λεπτά πριν τις 7:30 το απόγευμα ξεκίνησε η ομιλία του επικεφαλής της κίνησης «Πράττω», καθώς και πρώην Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, με θέμα «Η Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει».

Αναφέρθηκε με πολύ σκληρές εκφράσεις στην αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει μεταξύ εκείνου και του προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Καμμένου, χαρακτηρίζοντας όλα τα οποία ειπώθηκαν ως καραγκιοζιλίκια, τα οποία εκθέτουν την ελληνική χώρα διεθνώς και αποπροσανατολίζουν από τις πραγματικές ανάγκες του τόπου.

«Μία άλλη προοπτική στη χώρα»

Τόνισε ότι η κίνηση «Πράτω» θα αποτελέσει πυλώνα, ο οποίος μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν μία άλλη προοπτική στη χώρα το επόμενο διάστημα, ενώ μίλησε για τη στήριξη ήδη δεκατριών δημάρχων.

Αναφέρθηκε στο θέμα της αιγιαλίτιδας και στις κινήσεις που θα γίνουν για τα χωρικά ύδατα γύρω από την Κρήτη, όπως τόνισε χαρακτηριστικά «εμείς τη μεγαλώσαμε την Ελλάδα και θα τη μεγαλώσουμε. Το πράττουμε κλιμακωτά».

Όπως είπε «υπερασπιζόμαστε όχι μόνο την κυριαρχία μας, αλλά και εκείνη της ελληνικής αλιείας και πολλών άλλων».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», σήμερα το μεσημέρι, όπου τον υποδέχτηκαν μέλη και φίλοι τη κίνησης «Πράττω».

Ενώ, από την πλευρά του, ο Νίκος Κοτζιάς δε θέλησε να προβεί σε δηλώσεις από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, παρά μόνο χαρακτήρισε την Κρήτη «λεβεντομάνα» και σχολίασε ότι οι Κρητικοί είναι άνθρωποι «καθαροί», με λεβεντιά και εντιμότητα.

Σχόλια