Ηράκλειο

«Άστραψε» το κοιμητήριο Γαζίου - Μάζεψαν πάνω από 150 σακούλες σκουπιδιών

Μεγάλη δράση για τον καθαρισμό του νεκροταφείου

Σε τραγική κατάσταση βρισκόταν για πολύ καιρό το κοιμητήριο στο Γάζι με τις εικόνες να «μιλούν» από μόνες τους.

Μπάζα, σκουπίδια και πολλά χόρτα… μονοπωλούσαν το «ενδιαφέρον» των επισκεπτών και για τους ανθρώπους που ήθελαν να πάνε στο νεκροταφείο για να ανάψουν ένα κερί ή να αφήσουν ένα λουλούδι στο αγαπημένο τους πρόσωπο, ήταν ένα μαρτύριο.

Γι’ αυτό το λόγο, ο Δήμος Μαλεβιζίου προχώρησε σε μία μεγάλη δράση προκειμένου να καθαριστεί το κοιμητήριο και να αναβαθμιστεί ο χώρος. Ο αριθμός τα «λέει» όλα! Περισσότερες από 150 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο αυτής της δράσης.

Παράλληλα, τόσο εντός όσο και περιμετρικά του νεκροταφείου, τα συνεργεία της Δημοτικής Κοινότητας Γαζίου με την υποστήριξη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου, προχώρησαν στην κοπή χόρτων, στην απομάκρυνση μπάζων και απορριμμάτων, σε ψεκασμούς και φυσικά στην απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Στη συνέχεια, έγιναν εργασίες: αντικαταστάθηκαν παλιές βρύσες και σπασμένα μάρμαρα.

Με την ευκαιρία, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Γαζίου Γιάννης Κοτσυφος απευθύνουν για μια ακόμα φορά έκκληση προς τους επισκέπτες να σέβονται τον χώρο, να τον διατηρούν καθαρό και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Σχόλια