Ηράκλειο

Με πλαστά έγγραφα επιχείρησαν να φύγουν από το Ηράκλειο... ανεπιτυχώς

Συλλήψεις 35 αλλοδαπών στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε πέντε αλλά… 35 αλλοδαποί συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, με την κατηγορία της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 15 έως σήμερα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένος Ηρακλείου εντατικοποίησαν τους ελέγχους και έβγαλαν «λαβράκι». 23 άντρες και 12 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 42 ετών πιάστηκαν στα… πράσα την ώρα που επιχειρούσαν να φύγουν για το εξωτερικό.

Ειδικότερα, οι 35 αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ιταλίας, Βουλγαρίας, Βελγίου, Γερμανίας, Ουγγαρίας, Ισπανίας, Κίνας, Φιλανδία, Λουξεμβούργου και Πορτογαλίας προκειμένου να αναχωρήσουν από το Ηράκλειο με προορισμό την Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία και Ολλανδία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν εις βάρος του, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα από 15.10.2018 έως και την 22.10.2018, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» τριάντα πέντε (35) αλλοδαποί και συγκεκριμένα 23 άνδρες και 12 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 42 ετών για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένος Ηρακλείου οι παραπάνω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ιταλίας, Βουλγαρίας, Βελγίου, Γερμανίας, Ουγγαρίας, Ισπανίας, Κίνας, Φιλανδία, Λουξεμβούργου και Πορτογαλίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία και Ολλανδία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.».

Σχόλια