Μία ολιγόλεπτη παράσταση ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Ηράκλειο
Μία ολιγόλεπτη παράσταση ενάντια στη βία κατά των γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να σπάσουν τη σιωπή και να μιλήσουν εφόσον πέφτουν θύματα κακοποίησης κάλεσαν σήμερα τις γυναίκες οι συμμετέχοντες στη δράση της γενικής γραμματείας ισότητας, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Μπορεί να είναι μετανάστριες, εργαζόμενες ή και νοικοκυρές. Η βία δεν έχει χρώμα, δεν έχει ηλικία δεν έχει χώρα προέλευσης. Ασκείται χωρίς κανείς να μπορεί να αναγνωρίσει ένα κοινό χαρακτηριστικό όσων την ασκούν ό όσων την υπομένουν.

Η καταπολέμηση της έμφυλης βίας, αυτής που ασκείται στον αδύναμο λόγω του φύλου του… Αποτελεί μια πραγματικότητα που η γενική γραμματεία ισότητας με δράσεις επιχειρεί να την φέρει στο προσκήνιο, ζητώντας από τις γυναίκες να μιλήσουν.

Μετά από 11 πόλεις της χώρας, η δράση με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι γυναίκες βρίσκεται στο Ηράκλειο. Πέντε ηθοποιοί, στην πλατεία Ελευθερίας, ζώντας μέσα από το ρόλο τους υποδύονται τους αδύναμους και ευαίσθητους χαρακτήρες που φωνάζοντας τις σκέψεις τους προσπαθούν  να καταλάβουν τι τους συμβαίνει. Τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας που υποδύεται το φόβο.

Το θεατρικό στο επίκεντρό του έχει μια μετανάστρια που υποχρεώνεται από τον πατέρα της να παντρευτεί κάποιον που δεν αγαπάει, μια νοικοκυρά που υπομένει την ενδοοικογενειακή βία από το σύζυγό της και μια εργαζόμενη, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο εργασίας της.

Όλες οι γυναίκες που κάποια στιγμή αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή και να μιλήσουν ανοιχτά για το τι ζουν και να ζητήσουν βοήθεια, παρά το γεγονός ότι αρκετοί από τους πολίτες που παρακολούθησαν το θεατρικό, υποστήριξαν ότι ακόμη υπάρχουν ερμητικά κλειστά στόμα και πολύ βία που κρύβεται μέσα σε τέσσερις τοίχους σπιτιών και γραφείων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News