Το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας τιμά τα 40 χρόνια του Φυσικού Κρήτης

Ηράκλειο
Το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας τιμά τα 40 χρόνια του Φυσικού Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμικό παρόν του 1ου Λυκείου Ιεράπετρας στα «γενέθλια» του Φυσικού Κρήτης, με την πολυπληθέστερη ομάδα, από όλα τα λύκεια της Κρήτης

Τον Σεπτέμβριο 2018 συμπληρώνονται 40 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν, επίσημα, τα πρώτα μαθήματα στον Τομέα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το Τμήμα Φυσικής αποφάσισε να γιορτάσει το γεγονός με διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του 2018.

Τα κτίρια του Τμήματος Φυσικής βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη του Ηρακλείου, στα νότια προάστια της πόλης του Ηρακλείου. Το τμήμα είναι διεθνώς γνωστό για την υψηλή ποιότητα της έρευνας, σε όλες τις περιοχές της σύγχρονης φυσικής, καθώς και για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και δυνατοτήτων που προσφέρει στους φοιτητές.

Το Τμήμα Φυσικής έχει αναπτύξει έναν ευρύ κύκλο σπουδών φυσικής σε προπτυχιακό επίπεδο, καθώς και ένα ανταγωνιστικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο οδηγεί σε απόκτηση τίτλων μάστερς και διδακτορικού

Καθ' όλη τη διάρκεια του 2018 το τμήμα Φυσικής διοργανώνει μία "επετειακή" σειρά σεμιναρίων που θα δοθούν από πρώην απόφοιτους του Τμήματος που κατέχουν θέσεις σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα και Ερευνητικά Ινστιτούτα σε Ελλάδα (εκτός Ηρακλείου) και εξωτερικό. Ο κατάλογος με τις ομιλίες των «Επετειακών σεμιναρίων για τα 40 χρόνια του Τμήματος Φυσικής» είναι διαθέσιμος στην διεύθυνση».

Μια από τις πρώτες εκδηλώσεις του τμήματος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φυσικών Κρήτης, ήταν η πρόσκληση μαθητών από τα Λύκεια της Κρήτης που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν Φυσική ή απλώς αγαπούν τη Φυσική το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στα κτίρια του Φυσικού, στις Βούτες Ηρακλείου.

Το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας ήταν εκεί και μάλιστα είχε την πολυπληθέστερη ομάδα, απ’ όλα τα λύκεια της Κρήτης. Την ομάδα των μαθητών συνόδευε ο κ. Γιώργος Πουλής. Το ενδιαφέρον των παιδιών τεράστιο, το αμφιθέατρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο , η συγκίνηση μεγάλη.

Δόθηκαν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την δουλειά που γίνεται στο Πανεπιστήμιο, και για τις σύγχρονες εξελίξεις στη Φυσική.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καθηγητές του τμήματος γενικότερα για θέματα σύγχρονης Φυσικής ή για τις επαγγελματικές δυνατότητες και προοπτικές. Με μεγάλο ενδιαφέρον ρώτησαν για τη σύγχρονη έρευνα τους ερευνητές του Αστεροσκοπείου του Σκίνακα. Τέλος επισκέφθηκαν μερικά από τα εργαστήρια που ασκούνται οι προπτυχιακοί φοιτητές.

Ευχόμαστε στο Φυσικό τμήμα να μακροημερεύει πρωτοπόρο στις εξελίξεις και ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας έδωσε να το επισκεφθούμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News