Ηράκλειο

Στη Βουλή η «κοροϊδία» με το Καπετανάκειο

Την παρέμβαση τόσο του γραμματέα Π.Ε. της Ν.Δ. και βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και του γραμματέα της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ. και βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου προκάλεσαν οι αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν μάθημα μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Καπετανάκειο Σχολείο Ηρακλείου, λόγω των καθυστερήσεων στο έργο αναβάθμισης του κτηρίου που οδήγησαν τους μαθητές στην κατάληψη του σχολείου, αλλά και σε πορεία διαμαρτυρίας.


Ο γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. και βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, επισημαίνει ότι «άλλη μια ακόμη χρονιά θα μείνουν στις λυόμενες αίθουσες, κάνοντας μάθημα κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι μαθητές-μαθήτριες του Καπετανάκειου Σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης. Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου, ότι θα είχε παραδοθεί το κτήριο στις αρχές Σεπτεμβρίου, αυτό όχι μόνο δεν έχει γίνει πράξη, αλλά εκπαιδευτικοί και μαθητές ενημερώθηκαν ότι το νέο χρονοδιάγραμμα παράδοσης του κτηρίου του Καπετανάκειου Σχολείου είναι τον Ιούλιο του 2019».


Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Αυγενάκη τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα: «Πού οφείλεται η σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης του Καπετανάκειου;» και «ποιος είναι ο σχεδιασμός για την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών και τη μεταφορά εκπαιδευτικών και μαθητών στις κανονικές αίθουσες;».


Την ίδια ώρα, με ερώτησή του προς τα υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ. και βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να υλοποιηθούν και να αποπερατωθούν άμεσα όλες οι εργασίες για το Καπετανάκειο και να έχουν επιτέλους οι μαθητές ένα σχολείο που δικαιούνται. Στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησής του, ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρει πως «το πρόβλημα των κτηριακών εγκαταστάσεων του σχολείου παραμένει άλυτο, αφού, λόγω γραφειοκρατικών και άλλων εμπλοκών, οι εργασίες έχουν σταματήσει. Γονείς και μαθητές δηλώνουν αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί, αφού η δέσμευση ήταν το σχολείο να παραδοθεί στα μέσα Οκτωβρίου».


Ο κ. Κεγκέρογλου ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς: «Προτίθεστε και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να υλοποιήσετε και να αποπερατώσετε άμεσα όλες τις εργασίες και να έχουν επιτέλους οι μαθητές ένα σχολείο που δικαιούνται; Έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες κτηριακές μελέτες, όπως λ.χ. μελέτη πυρασφάλειας, αντισεισμική κ.ο.κ., που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των μαθητών και των καθηγητών από τυχόν κινδύνους;».

Σχόλια