Θρήνος για τον Κρητικό τροβαδούρο, Μάνο Παπαδάκη - Ερμήνευσε «Θα τα κάψω τα λεφτά μου»

Ηράκλειο
Θρήνος για τον Κρητικό τροβαδούρο, Μάνο Παπαδάκη - Ερμήνευσε «Θα τα κάψω τα λεφτά μου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το λαϊκό τραγούδι «έχασε» μια υπέροχη φωνή

Θλίψη επικρατεί στον καλλιτεχνικό – και όχι μόνο – κόσμο μετά την απρόσμενη απώλεια του Μάνου Παπαδάκη.

Ο λαϊκός τραγουδιστής της αγάπης «έφυγε» από τη ζωή στα 77 του χρόνια μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.

Είχε γεννηθεί στις 17 Μαΐου 1941 στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου Κρήτης, μετακόμισε στην Αθήνα το 1958 και στις 11 Ιουνίου 1960.

Την Παρασκευή το μεσημέρι έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, από ανακοπή καρδιάς, ο Μάνος Παπαδάκης, ένας από τους ξεχωριστούς λαϊκούς τραγουδιστές που έγραψε τη δική του σημαντική πορεία στο λαϊκό τραγούδι, από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και μετά.

Ερμήνευσε το τραγούδι «Θα τα κάψω τα λεφτά μου»

Ο Μάνος Παπαδάκης μπήκε στη δισκογραφία το 1966, τραγουδώντας δυο τραγούδια του Βασίλη Βασιλειάδη και Πυθαγόρα, τα «Κατηγορώ, κατηγορώ» και «Πλήγωσέ με». Από τότε και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’70 ηχογράφησε μια σειρά από τραγούδια, πολλά από τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, όπως «Θα τα κάψω τα λεφτά μου», «Μια δεκάρα», «Αναστενάζει ο μπαγλαμάς», «Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια», «Αν σε μαλώνει η μάνα σου» και άλλα.

Τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση δημιουργίες συνθετών όπως ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Μητσάκης, ο Θόδωρος Δερβενιώτης, ο Μπάμπης Μπακάλης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Βασίλης Βασιλειάδης, ο Γιώργος Μουφλουζέλης και άλλοι και στιχουργών όπως ο Κώστας Βίρβος, ο Πυθαγόρας, ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης, ο Γιάννης Κιούρκας, η Σώτια Τσώτου, ο Ανδρέας Χατζηνικολάου και άλλοι. Αξίζει να σημειωθεί πως το 1968 ο Μάνος Παπαδάκης σιγοντάρησε τον Δημήτρη Ευσταθίου στο χασάπικο του Μάνου Λοΐζου και της Μάρως Λήμνου «Κάθε που βραδιάζει» («Ο ένας πλάι στον άλλον»).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News