Ηράκλειο

«Σπάει» το μονοπώλιο στις αστικές συγκοινωνίες - Νέες θέσεις εργασίας

Αλλάζει ο χάρτης στις Αστικές Μεταφορές σε όλη τη χώρα από τον Ιανουάριο του 2020 καθώς ψηφίστηκε ο επίμαχος νόμος, βάση του οποίου σπάει το μονοπώλιο του Αστικού ΚΤΕΛ

Με τη βούλα του νόμου «σπάει» το μονοπώλιο στις αστικές συγκοινωνίες από τον Ιανουάριο του 2020, με τη χώρα μας να προσαρμόζεται στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ιδιώτες θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για την ανάληψη έργου στις αστικές μεταφορές για 10 χρόνια και με δυνατότητα παράτασης 5 ετών!

Τα νέα δεδομένα ικανοποιούν τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων στο νησί μας καθώς θα μπορέσει πλέον να διεκδικήσει μέρος της πίτας. 

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, λόγω του ανταγωνισμού θα προσφέρονται καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες στους επιβάτες και σε χαμηλότερες τιμές, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης πολιτών και από άλλα σημεία λόγω της αύξησης των χιλιομετρικών αποστάσεων.

Από το 2020, τα αστικά ΚΤΕΛ θα συνεχίσουν να λειτουργούν με άλλη όμως μορφή, με τον Καλλέργο Βουλγαράκη να δηλώνει ότι θα δοθεί μάχη στις διαγωνιστικές διαδικασίες, με τον ίδιο ωστόσο να καταθέτει διαφορετική άποψη γύρω από τις τιμές των εισιτηρίων.

Οι επιβάτες θα βγουν κερδισμένοι επαναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης κ. Στράτος Μαγκουσάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις νέες θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν και την χειμερινή περίοδο.

 

Σχόλια