Μαθητές από Erasmus μαθαίνουν για τα βιοπλαστικά και την ανακύκλωση

Ηράκλειο
Μαθητές από Erasmus μαθαίνουν για τα βιοπλαστικά και την ανακύκλωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βιοπλαστικά: Το μέλλον της συσκευασίας τροφίμων;»

Μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, μαζί με μαθητές από την Αγγλία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία επισκέφτηκαν με στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. τον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS με θέμα «Βιοπλαστικά: Το μέλλον της συσκευασίας τροφίμων;».

Οι μαθητές και οι συνοδοί τους, ξεναγήθηκαν και είδαν από κοντά τις σύγχρονες υποδομές και τα συστήματα του ΧΥΤΑ, τον τρόπο λειτουργίας του, τη διαδικασία διάθεσης των αποβλήτων στα κύτταρα, τα συστήματα συλλογής και διαχείρισης βιοαερίου και στραγγιδίων, τη Μονάδα Επεξεργασίας Στραγγισμάτων, καθώς και τον τεμαχιστή που υπάρχει στον χώρο. Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή την όλη διαδικασία, εντυπωσιάστηκαν από τα δεδομένα, «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις τα στελέχη του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ., ενώ όπως ανέφεραν, τους βοήθησε ιδιαίτερα αυτή η εμπειρία στο να κατανοήσουν τις καλές πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαδικασία διάθεσης των απορριμμάτων που ακολουθείται.

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η νέα γενιά, όχι μόνο ενδιαφέρεται, αλλά γνωρίζει πλέον και πολλά θέματα που άπτονται της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αυτός άλλωστε ήταν και παραμένει ένας από τους βασικούς μας στόχους τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ.: Να ευαισθητοποιήσουμε την επόμενη γενιά. Να ενημερώσουμε, να ανοίξουμε ροές πληροφόρησης, να ανταλλάξουμε ιδέες και να δημιουργήσουμε μαζί τις απαραίτητες συνθήκες ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας στον τόπο μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News